Advent Egerben

Advent Egerben

2017 különleges adventet ígér az Egerbe látogatóknak – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet Rázsi Botond, Eger város alpolgármestere tartott a Despresso kávézóban.

Páratlan élményben lehet része advent idején is annak, aki Egerbe látogat. Gyönyörű Eger felirat várja például a vendégeket, akik sorba szelfizhetnek az egyéni tervek alapján készült EGER-feliratnál. Este a fények felgyúlnak a Dobó téren, ahol a tér közepére helyezett fénygömbbe be is lehet ülni. A fénygömbből, mint póklábak ágaznak el a lámpasorok, amik nagyon hangulatossá teszik a teret és környékét. Advent alkalmából minden hétvégén előtérbe kerül a zene is: 24 fellépő szórakoztatja majd a látogatókat, helyieket. Kepes György fényképei alapján az improvizációk és a hozzá kapcsolódó zenék mind a fényről szólnak majd.

Advent Egerben

A szeretet ünnepén a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A Városháza üvegtermében Jégpalota nyílt, ahol diavetítés, kézműves foglalkozás, Hótündér és Jégkirálynő várja a fiatalokat – mindez ráadásul ingyen. A Végvári Vitézek terén ingyen korizhatnak gyerekek, és a korcsolyákért sem kell fizetni.

A város két falán egy különlegesség is látható. Sötétedéskor gyerekrajzokat vetítenek a falakra. Mindennap másik kép lesz látható. Az adventi forgatagban mindenki megkóstolja a hagyományos forralt bort, mézeskalácsot és egyéb ünnepi finomságokat.

Advent Egerben

Az ünnephez hozzátartozik a jó bor is. A Szépasszonyok Völgye Egyesület vezetője, Soltészné Tarnay Éva Márta, aki egyben az Ostoros Pince Kft. ügyvezetője is, mindent megtesz azért, hogy minél több turista látogasson el ide is Egerből. A 12 borászt összefogó egyesület a várossal összefogva ide is ünnepi hangulatot csempészet. December 9-én disznótorossal várják a vendégeket.

Advent Egerben

A sajtótájékoztatón Antal Anetttől, a Média Eger Nonprofit Kft. Kulturma Csoport vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a város pályázott 2023 kulturális fővárosa címért.

The post Advent Egerben appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás