Szilveszter – itt a nagy esti programajánló!

Szilveszter – itt a nagy esti programajánló!

Habparty, túrázás, futás, Malom-tó úszás és persze bulik, tűzijátékok sokasága – összeállításunkból kiderül, hogy Hévíztől Budapesten át Hajdúszoboszlóig hol, miként lehet majd szilveszterezni.

Szilveszter a belvárosban, Budapest

Budapesten a szilveszteri ünnepség központjai kétség kívül a Vörösmarty tér, az Oktogon és a Nyugati tér, a Szent István tér, a Széchenyi lánchíd és ezek környéke. Sokan ünnepelnek és gyönyörködnek a mindenfelé robbanó tűzijátékokban a hidakról, a Citadelláról és a Budai várnegyedből is, ahol inkább családias, gyerekektől zajos a hangulat.

A legnagyobb közös szilveszteri szabadtéri buli minden évben a Vörösmarty téren kerül megrendezésre, s itt biztosan hajnalig tart a mulatság, zenével, éjféli tűzijátékkal, no és persze trombitaszóval, tánccal meg italhegyekkel, de a fővárosban, ahogy az mindig is szokás volt, számos további ingyenes rendezvény és program is tarkítja a szilveszteri kínálatot.

A város e pontjain a jó hangulatot egy cseppet sem torzítja a sokszor zimankós, zord időjárás, melyben melegséget csak a barátok és az alig múlt karácsony meleg színeit őrző, ezen időszakra is fent hagyott díszítések jelenthetnek. A Vörösmarty, valamint a Szent István Bazilika előtti téren még az adventi időszakban felállított karácsonyi vásárokat sem bontják el szilveszterig: meleg ételekkel, italokkal, finomságokkal, valamint ünnepi kiegészítőkkel, trombitákkal, szilveszteri szalagokkal és konfettikkel várják az ünneplő tömeget. Nem kevésbé forgalmas ilyenkor az Andrássy út és természetesen a Nagykörút sem, bár itt inkább az éppen valamely helyszínre tartók vannak többségben, mintsem a helyben ünnepelők.

Az, aki ilyenkor a temérdek házi- és utcai buli helyett inkább valamilyen nagy szórakozóhely zajos tánctermére vágyik, annak remek lehetőséget kínál erre ama számos vendéglátó egység, amely a Bazilika előtti térre menet a Zrínyi utcában, valamint a Váci utca egyes részein és a Ferenciek terén sorakozik.

A gyermekekkel, családosan ünnepelni vágyók számára, főként éjfél tájékán, inkább a budai partszakaszok, illetőleg a Várnegyed, valamint a Citadella a legígéretesebb helyszín egy kis sétára és koccintásra, ugyanis ezeken a részeken a Pestinél jóval kisebb a tömeg, így nem kell félni, hogy a gyerekek esetleg elkallódhatnak, vagy egy kósza pirotechnikai eszköz által sérülést szenvednek, bár, szilveszter lévén, elszórtan tűzijátékokra a város szinte minden pontján lehet ilyenkor számítani.

A Halászbástyáról egyébként különösen szépek az ünnep fényei és a sorra pukkanó rakéták sziluettjei szerte a városban, így ide nem csak a családosoknak, de a romantikázni vágyóknak is érdemes ellátogatniuk.

Szilveszter – itt a nagy esti programajánló!

Ingyenes szilveszteri fesztivál a Vajdahunyadvárban

Háromnapos óévbúcsúztató fesztivált rendeznek a Vajdahunyadvárban, ahol a tradicionális gasztronómiai élmények mellett a szilveszteri hagyományokat elevenítik fel. December 29-től kezdve malacsütés, forraltbor sétány, pálinka terasz, vodka különlegességek, koncertek és gyermekprogramok várják az ide látogatókat. Az óévbúcsúztató fesztivál sztárvendége Oroszország. A megrendezésre kerülő Vodka Show Budapest keretében 30 féle vodkát kóstolhatnak meg a látogatók, köztük orosz különlegességekkel és gasztronómiai remekekkel. December 31-én álarcosbál várja a család legkisebb és legnagyobb tagjait egyaránt. A gyermekeknek malacsimogató és maszkkészítés biztosítja a felejthetetlen szórakozást.

Ügetőszilveszter 2017 – Kincsem Park

Az év utolsó napján Ügetőszilveszter a budapesti Kincsem Parkban. Izgalmas futamok, klasszis lovak, koncertek és fergeteges hangulat december 31-én délután, a lóversenyen. Ez a különleges versenynap Budapest legismertebb és leglátogatottabb szabadtéri rendezvénye szilveszter délutánján. Az esemény népszerűségének legfőbb oka, a rendezvény közel húsz éves tradíciója, a színészek-sportolók hajtása, a lovak és a fogadás izgalma, a nagy nyeremények és a hatalmas óévbúcsúztató buli. Izgalmas futamok, klasszis lovak, koncertek és fergeteges hangulat december 31-én délután, a lóversenyen.

Ez a különleges versenynap Budapest legismertebb és leglátogatottabb szabadtéri rendezvénye szilveszter délutánján. Az esemény népszerűségének legfőbb oka, a rendezvény közel húsz éves tradíciója, a színészek-sportolók hajtása, a lovak és a fogadás izgalma, a nagy nyeremények és a hatalmas óévbúcsúztató buli.

Szilveszter és Lencse-Nap a Bazilikánál

Az év utolsó és az újév első napján is különlegességekkel készülnek az Adventi Ünnep a Bazilikánál szervezői és street food kiállítói. December 31-én a forró koktélok mellett fényfestés és visszaszámlálás várja a látogatókat, január 1-jén pedig az összes kiállító különleges lencse étellel készül, amely a hagyományok szerint nemcsak pénztárcánkat, de afrodiziákumként szerelmi életünket is „feltölti”.

Szilveszter estéjén sem fogunk csalódni a Bazilikánál az Adventi Ünnepen, de ezen a napon valószínűleg nem a forralt boré lesz a főszerep, hanem a buli indító pezsgőké vagy a rövid itallal és naranccsal bolondított puncsé, a forró koktéloké, a legkeményebbeknek pedig a 80 fokos pálinkáé. Természetesen lesz zene és fényfestés is egész éjjel, együtt számolhatjuk vissza az év utolsó perceit és énekelhetjük közösen a himnuszt.

Január 1-jén a vásár záró eseményeként – s egyben az újesztendő nyitányaként – az Adventi Ünnep a Bazilikánál különleges Lencse Napot tart, amelyen minden gasztrokiállító és street food árus változatos receptek szerint elkészített szerencsehozó újévi étellel készül.

Mindannyian érezzük, hogy a szilveszter különösen fontos időszak életünkben, fogadalmat teszünk, próbáljuk megalapozni az újévet a szerencse tekintetében is. Szinte mindenki tudja, hogy a malac és a lencse szerencsét hozó étel, a baromfi pedig elkaparja szerencsénket, a pulyka ráadásul haragot is hoz a házhoz. A hagyományok szerint, ha az újév első napján lencsét eszünk, biztosan nem ürül ki a pénztárcánk az év folyamán. A babona szerint ereje abban rejlik, hogy rengeteg apró szemből áll, melyek pénzt szimbolizálnak. Sokan az éjfél elkongatása után néhány szem lencsét is zsebre tettek.

Bajnokok a medencében: jön a Szilveszteri Vizesgála!

“Trombitakoncert az utcán, tűzijáték, házibuli, kabarénézés a tévében… A szokásos szilveszteri menetrend. De miért ne lehetne az idei program izgalmasabb és emlékezetesebb, mint általában? Az Olimpiai Ötpróba csapatán nem múlik. Az általuk szervezett Szilveszteri Vizesgála fergeteges sportshow-val és minden mókára kész Európa-, világ- és olimpiai bajnokok egész sorával várja a szórakozni vágyó sportbarátokat. A rendezvényre december 30-án, a Tüske Uszodában kerül sor.” – invitálnak a szervezők.

A Szilveszteri Vizesgálán a magyar sportélet színe-java képviselteti magát: egyik bajnok tűnik fel a másik után a látványos produkciókban. Csak néhány jól ismert név a sok közül, a teljesség igénye nélkül: Cseh László, Kenderesi Tamás, Jakabos Zsuzsanna, Storcz Botond, Kozák Danuta, Kammerer Zoltán, Kőbán Rita, Pulai Imre, Dr. Kiss Gergely, Kásás Tamás. A rendezvény programjában többek között úszóparádé, búvárúszás-bemutató, szinkronúszás, kajakpóló és egy barátságos vízilabdameccs is szerepel. A show-t Deniz minikoncertje zárja, akinek a riói olimpia idejéből ismerős dalát a bajnokok emberfeletti teljesítménye ihlette.

A gála előtti délelőtt szintén a sportról szól: ekkor egy kötetlen úszóversenyen vehetnek részt a csobbanni vágyók. A verseny különlegessége, hogy a résztvevők a bajnokokkal együtt róhatják a métereket, extra motivációt nyerve ezzel sportos életmódjuk fenntartásához. A verseny egyúttal az Olimpiai Ötpróba program egyik próbája is, ahol a kijelölt távokat teljesítő úszók ún. Ötpróba pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes ajándékokra válthatnak be. Az 500 és 1500 méteres táv teljesítésére vállalkozók a pontok mellett ajándék úszósapkát kapnak, és részt vehetnek egy ingyenes kardiológiai szűrővizsgálaton is.

Városi Szilveszter Szombathelyen, Siófokon és Győrben

Szombathelyen hagyományos városi szilveszteri buli lesz este sok zenével és tűzijátékkal a Fő téren, ahol a zenét Dj Neczpál

A siófoki szilveszteri partyt a Fő téren tartják, az ingyenes program a következő:

  • 18.30 Popdealers
  • 21.00 Kozmix
  • 22.00 Retro Rákász disco
  • 00.00 Tűzijáték
  • 00.15 Dupla KáVé & Köteles Cindy
  • 01.45 Retro Rákász disco

A szervezők így invitálnak: „Remek hangulat, forralt bor, kürtőskalács, juhtúrós lepény, házi rétes, óriáspalacsinta, kemencés lángos illetve hatalmas partikellékvásár várja Siófokon, az év utolsó napjának legnagyobb buliján!Remek zenékkel, hangulatos gasztro faházakkal, forralt bor és kürtőskalács illattal, óriási partikellékvásárral, az év utolsó napjának legnagyobb bulijával vár Siófok!”

Szilveszteri vigasságok lesznek Győr főterén is. „Színes programok, neves előadóművészek és csodálatos évbúcsúztató hangulat várja a térre érkezőket.” – ígérik a szervezők. A program 21 órától indul és hajnali kettőig zenél a 64U. Közben éjfélkor Himnusz és egykor tűzijátéklesz.

Karosi tűzijáték, szoboszlói csergetés

„Szilveszter éjjel szinte minden szálloda tűzijátékkal kedveskedik vendégeinek, így biztosan Ön sem marad le, ha a városban tölti az újévet.” – invitálja a vendégeket Zalakaros, az ország egyik legkedveltebb gyógyüdülőhelye.

Hajdúszoboszló Óévbúcsúztató Szilveszteri Csergetésre vár mindenkit a város főterén. A szilveszteri csergetés több évszázados hagyományon alapuló rendezvény. Úgy tudjuk, hogy elődeink 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a “Szoboszlót” fenyegető török hadsereget. E neves esemény megemlékezésének és az óév búcsúztatásának örömére telik meg emberekkel a város főtere az év utolsó estéjén. A rendezvény minden évben hagyományos program elemekkel és új attrakciókkal űzi el a „gonosz erőket” és köszönti az új évet. Az est folyamán nagyszabású koncertek és tűzijáték is várja az érdeklődőket.

A program:

  • 17.00 Ünnepi felvonulás, ostorcsattogtató csergetés
  • 18.00 Szilveszteri tűzijáték
  • 18.30 Óévbúcsúztató sztárvendégekkel (Veréb Tamás, Kocsis Tibor, Márió a harmonikás)

Aqua-Palace Szilveszteri Habparty 2017

A hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő az év utolsó éjszakáján szilveszteri bulival, habparty-val várja azokat, akik fürdőruhában szeretnék búcsúztatni az óévet és köszönteni a 2018-es esztendőt.

Szilveszter – itt a nagy esti programajánló!

2017. december 31-én ismét megrendezésre kerül a hajdúszoboszlói fedett élményfürdő az Aqua-Palace szilveszteri medencés bulija. Ha szeretnél fürdőruhában ünnepelni szilveszter éjjel, akkor itt a helyed ezen a különleges bulin, ahol a fürdőzés mellett habparty, éjféli vacsora, koktélok, lézershow és további hangulat fokozó programok várnak. Az eddigi nagy sikerre való tekintettel újra változatlanul megrendezzük az év legnagyobb medencés buliját az Aqua-Palace élményfürdőben! Az elmúlt éveket óriási hangulatú fürdőruhás habpartyval zártuk, ekkor közel 1000 vendég bulizott és fürdőzött velünk a habtengerben egészen hajnali 4 óráig.

A rendezvény paraméterei:

  • Érkezés: 2017. december 31. 20:00 – 21:00 óra között
  • Rendezvény kezdete: 2017. december 31. 21:00 óra
  • Vacsora (vacsora kuponnal): 2017. december 31. 20:30 – 23:00 óra
  • Éjféli virsli és debreceni kolbász büfé: 2018. január 01. 00:00 – 01:30 óra
  • Medence zárás: 2018. január 01. 03:30 óra
  • Rendezvény vége: 2018. janár 01. 04:00 óra
  • Jegyek elővételben 2017. szeptember 1-től december 31-ig
  • Felnőtt (14 éves kortól): 11000 Ft/fő
  • Diák/Gyermek (14 éves korig): 8000 Ft/fő
  • Az ár tartalmazza: élménymedencék használatát, szilveszteri ételkínálat, welcome drinket, pezsgőbontás, éjféli büfé

Szilveszterkor idén is több helyen lesznek Óévbúcsúztató programok Sopronban. 2017. december 31-én ismét megrendezésre kerül immáron 32. alkalommal a hagyományos szilveszteri koncert Sopronban, a Novomatic Arénában.

Városi Szilveszter Pécs

Ha nincs jobb ötlet, vagy ha ez a legjobb: ha Pécs főterén töltené bárki az év utolsó napjának utolsó óráit, ahhoz a szervezők az eddigi években is tapasztalt óévbúcsúztató és újévköszöntő hangulatot garantálják. Az Adventi hangulat a szervezők reményei szerint átvezet az ünnepek után az újévi mulatságba, és a berendezett téren karácsony után is képes megtelni élettel. A kitelepült árusok, vendéglátók december 27-től egészen Szilveszter napjának utolsó órájáig kiszolgálhassa a kikapcsolódni vágyókat.. esténként vásári hangulat, forralt bor várja az közönséget, hogy aztán az év utolsó napján együtt búcsúztathassuk el az óévet, és együtt köszönthessük az újévet.

Pezsgő, élet – pezsgő élet várható Székesfehérváron is szilveszterkor is. Sztáresőt, tűzijátékot és fergeteges partit ígérnek a szervezők. Sárvár is tart mulatságot december 31-én. Szilveszteri medenceparti lesz a gyógyfürdőben és a családi élményfürdőben:

  • fergeteges medence party hajnali 4-ig
  • 22:30: Samba Tánc-Show
  • 0:40: sztárvendég: Irigy Hónaljmirigy
  • habparty a családi szárny hullámmedencéjében
  • a csúszdák és a szauna-világ hajnali 3-ig üzemel

Tapolca: ünnepi Malom-tó úszás és futóverseny

Szilveszteri utcabál lesz Tapolcán a mára már hagyományos szilveszteri Malom-tó úszás és családi futóverseny után este 19 órától a Főtéren. Vidám évzáró program, amelynek keretében a vállalkozó kedvűek elsőként a kilométerekkel, ezt követően a vízzel dacolnak. A festői szépségű Malom-tó partján futóverseny várja a családokat, ezt követően a legbátrabbak Schirilla György, a nemzet rozmárjának társaságában megmártózhatnak a 16 C hőmérsékletű Malom-tóban.

Szilveszter Petőfivel

A már hagyományos kiskőrösi Petőfi szilvesztert 2017-ban is megrendezik. A Petőfi-kultusz ápolásának kiemelkedő eseménye a Petőfi-szilveszter. Az év utolsó napja színvonalas kulturális műsorokkal és gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket. A hagyomány szerint csak ezen az éjszakán tekinthető meg az evangélikus templomban a költő eredeti születési anyakönyve. A helyszíne: Polgármesteri Hivatal Díszterem, Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Petőfi tér, Petőfi Sándor Művelődési Központ, Szarvas Fogadó, Evangélikus templom

Szilveszter Egerben a Dobó téren

Egerben egy igazi popikonnal köszönthetjük 2018-at, ugyanis Szikora Robi és az R-GO élő show-val repít át az újévbe a megjelenteket.

Békéscsabán rendszeresek a különböző, önállóan megjelenő utcai futóversenyek. Ezek közül egy a Szilveszteri Futógála, melyen gyakran több száz, de előfordul, hogy több ezer sportolni szerető rajthoz áll. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club újra hív! Töltsd velünk az év utolsó napját egy vidám futással!

Tamásiban fergeteges szilveszteri partyt ígérnek a fürdőben. Nagykanizsán az idei szilveszteri összejövetel is a Szelindek zenekarral telik! 20.00 órától – kisebb megszakításokkal – éjfélig szórakoztatják a megjelenteket. Zalaegerszeg látványos tűzijátékkal és koncertekkel köszönti az Újévet Hévizen DJ Morvay Zalán, Dobrády Ákos, Pély Barnabás, Singh Viki, Bebe szórakoztatja majd a publikumot.

Debrecen főtere sem lesz üres: utcabált tartanak a REDProdukció zenekarral, sztárvendég lesz Auth Csilla és Erox Martini, éjfélkor pedig tűzijáték szórakotatja a publikumot. Kecskemét főterén tűzijáték, utcabál, koncert és dj garantálja a felhőtlen szórakozást.

Szilveszter – itt a nagy esti programajánló!

Swing, musical, operet

Pesti Broadway kellős közepén, az újonan megnyílt Hatszín Teátrum (VI. ker. Jókai utca 6.) ad otthont idén a Nagy Szilveszteri Operett Gálának. Az esemény este 21 órakor kezdődik és előre láthatólag hajnalig tart majd. Fellépnek többek között: Foki Veronika, Balog Tímea, Jenei Gábor, Dániel Gábor, illetve az est sztárvendége Gergely Róbert is remek táncdalesttel készül az eseményre. Az Operett Gálán svédasztalos, háromfogásos vacsora várja a vendégeket, de az éjfél utáni virsli és a pezsgő sem maradhat el természetesen, miután a színházteremben véget értek az előadások és kezdetét veszi a táncos mulatság. Az eseményre már csak korlátozott számban lehet jegyeket szerezni a nagyobb jegyirodákban és online.

Magyarország elsőszámú Swing énekese Gájer Bálint és az ország egyik legismertebb funky zenésze Éliás Jr egy helyen Szilveszter éjszaka a Bálna Bisztróban. Szilveszter éjszaka alaphangulatát Gájer Bálint (Akit csak a magyar Michael Bublé-nak) és az aranytorkú Éliás Jr alapozzák meg, akik exkluzív szilveszteri fellépésükkel biztosan felpörgetik majd a buli hangulatot. Az est házigazdája DJ Tégla lesz, aki a legnagyobb Soul, pop, R&B, funky és jazz slágerekkel táncoltat át minket 2018-ba. Egy igazi nyerő párosítás a felejthetetlen bulihoz.

Látványos, fergeteges revü várja vendégeinket világslágerekkel és musicalrészletekkel. Nemzetközi sztárvendégünk Franciaországból Stéphanie Schlesser, hazai popsztárunk Vastag Tamás, mindketten idén nyáron az „Aida” musical főszereplői voltak. Kézenfekvő volt kettejük közös szerepeltetése, mögöttük pedig a show táncosai teszik nagyon látványossá a műsort és az estét. 4+1 fogásos Gálavacsora, egész éjjel korlátlan koktél- és töményital fogyasztás a koktélbárban, fantasztikus élő zenei program, a Marriott Hotel üvegfalú bálterméből pedig káprázatos a kilátás a budai várra. Ilyen ajánlat kizárólag nekünk van szilveszterre!

Mozgásban a szilveszter

Szilveszteri Pezsgőfutás lesz a Velencei-tónál:aA patinás több,mint 30 éves múltra visszatekintő sportesemény idén újra a már felújított VVSI sporttelepen kerül megrendezésre.

13. alkalommal rendezik meg a szilveszteri éjszakai túrát Gyöngyösön: ahogy az előző években, a cél most is éjfélre a Cseplye-tetőn lenni, ahonnan az újév köszöntése után megtekintik a résztvevők a város és a környék tűzijátékait. Az eddigi tapasztalatok alapján kb. 1 órára érünk vissza a városba 2018 első napján.

  • Útvonal: Gyöngyös – Mátrafüred (Kozmáry-kilátó) – Muzsla-tető – Rákóczi-forrás – Máriácska – Mátrafüred – Sár-hegy – Gyöngyös.
  • Csatlakozási lehetőség van Mátrafüreden 20 ill. 22 órakor!
  • Táv: 20,5 km
  • Szintemelkedés: 550 m
  • Találkozó: Gyöngyös, autóbusz pályaudvar (3-as kocsiállás), 18 óra

The post Szilveszter – itt a nagy esti programajánló! appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás