TAP-világpremier Airbus A330-90neo-val

TAP-világpremier Airbus A330-90neo-val

A TAP Air Portugal a világon az első, aki az Airbus A330-90neo repülőgépét hamarosan forgalomba állítja.

A Toulouse- i Airbus központ hangárjából tesztrepülésekre kerül először sor, az A330neo „meglátogatja” öt kontinens 15 fő repülőterét, hogy elérje a 150 órás teszt követelményeket. Júliusban már számos ilyen járat indult, néhány esetben TAP pilóta vezetésével. Az első repülés ebben a sorozatban először Lisszabonba hozta meg az A330neot, ahonnan Rio de Janeiróba repül, visszatérve a portugál fővárosba, mielőtt ismét elindulna, ezúttal São Paulo, Recife, Kuala Lumpur, Manilába, Jakarta, Bangkok, Mauritius és Miami úti célok felé. Az Airbus Toulouse-i gyárában egy végleges ellenőrzés után, a TAP új repülőgépe New Delhibe, Reykjavíkba, Chicagóba és Atlantába repül, mielőtt megkezdi a hétköznapi menetrendszerinti közlekedését.

A légi jármű tanúsítási certifikációjának végső lépéseként ezeket a teszteket útitervként is ismerik, és magukban foglalják az ETOPS küldetést, az átirányított repülőtéri leszállásokat és a kezelési teszteket.

A TAP lesz az első légitársaság a világon az új A330-900neo repülőgép üzemeltetésében. Ez a repülőgép lesz az első, amely az Airspace kabin új verziójával van felszerelve, amely egy olyan új koncepció, amely megfelel a TAP azon törekvésének, hogy az ügyfelek számára a legjobb terméket kínálja az iparágban. Az új Airspace kabin belseje mellett az A330neo beépíti a legújabb Rolls-Royce Trent 7000 típusú turbina és aerodinamikai fejlesztéseket is. Verhetetlen hatékonysága, sokoldalúsága és megbízhatósága miatt az A330neo akár 14% -kal kevesebbet fogyaszt ülésenként, mint társai ebben a kategóriában, így a világ leghatékonyabb széles testű repülőgépe lesz a portugál légitársaságé.

Antonoaldo Neves, a TAP vezérigazgatója úgy véli, hogy “az A330neo lisszaboni tesztútja, azért is volt mérföldkő, a flottához való csatlakozása előtt, mert ez egy fontos lépés a TAP átalakításának tervében, hogy a világ egyik legmodernebb flottájával rendelkezzék. Az esemény lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is népszerűsítsük Portugáliát, mint egy atlanti óceáni légi közlekedési csomópontot és vele a TAP-ot, mint Európa, Afrika és az amerikai kontinens fontos szereplőjét, mindeközben hozzájárulunk Portugália gazdasági növekedéshez és a turizmusának töretlen fejlődéséhez. “

Forrás