Gyalogoljon 2000 méterrel a szakadék felett!

Gyalogoljon 2000 méterrel a szakadék felett!

Egy kanadai síparadicsomban található a világ legújabb és egyik legextrémebb gyalogos hídja, ami hamar a tériszonnyal küzdők rémálmává vált azzal, hogy egy kétezer méter mély völgy felett ível át.

A kanadai Vancouvertől alig 120 kilométerre magasodó Whistler-hegy exkluzív síparadicsomában a közelmúltban adták át a Cloudraker Skybridge-et, amely egyike Észak-Amerika legmagasabban épült hídjainak.

A mintegy 130 méter hosszú, fémrácsos építményen a környező sípályákra bérletet vagy jegyet váltók bármelyike átmehet, ám ez eddig csak a legbátrabbaknak sikerült, a függőhídon átkelők ugyanis már néhány lépés megtétele után egy kétezer méteres szakadék felett találják magukat.

Az egész évben látogatható hidat négy bivalyerős kábel tartja, és 101 acélmodulból áll, amelyek mindegyike 230 kilogrammot nyom.

S bár a félelmetes mélység sokakat elrémiszt, mindenképpen megéri átkelni a hídon, hiszen a szemközti csúcsról, a West Ridge-ről páratlan szépségű látkép nyílik a Kanada nyugati partján húzódó hegyvonulatokra.

Boruzs Álmos

Forrás