Ébredjen a Vatikánnal!

Ébredjen a Vatikánnal!

A római katolikus egyház legszentebb helyét a nyári hónapokban naponta 25 ezren keresik fel, ám június óta nem feltétlenül kell beállni a hatalmas sorokba, ha látni szeretnénk a pápai állam csodáit.

A Rómába érkezők többsége meglátogatja az olasz főváros közepén található miniállamot, a Vatikánt is. A főszezonban emiatt egész nap hosszú sorok kígyóznak a Szent Péter tér előtt, de szezonon kívül is turisták tömegeire számíthat az erre járó.

A világ ötödik legnagyobb múzeuma, a Vatikáni Múzeum idén nyáron hirdette meg első olyan városnéző körútját, amelyet azokra szabott, akik a nagy tömegek megérkezése előtt szeretnék bebarangolni a pápai állam valamennyi látogatható szegletét.

A körútra egy jegy 280 angol fontba, azaz mintegy 100 ezer forintba kerül, ami nem kis pénz, ugyanakkor az élmény garantált. Az összeg fejében a látogatók a Vatikán kulcsos embereinek bőrébe bújhatnak, s még azelőtt léphetnek be a szakrális helyekre, hogy a Nap felkel.

A túra korán reggel, 6 órakor indul, három órával azelőtt, hogy kinyílnának a Vatikán kapui. A csoport tagjai az első órát a Vatikáni Múzeum termeiben töltik, majd látogatást tesznek a Sixtus-kápolnában és a Raffaello falfestményeivel díszített szobákban is.

A körút a vatikáni Toboz udvaron ér véget, ahol reggeli várja a csoportot.

Boruzs Álmos

Forrás