Tradicionális angol teadélután a Brandenburgi kapunál

Tradicionális angol teadélután a Brandenburgi kapunál

A legendás berlini Hotel Adlon Kempinskiben – amelynek királyi lakosztályában II. Erzsébet brit királynő is megszállt már – a klasszikus angol teadélutánok hangulatát idézik fel – egy kis csavarral.

Egy könnyed Darjeeling Spring Time? Vagy a testes és intenzív ízű Splendid Earl Grey? Esetleg egy olyan különlegesség, mint a Smoked China, amit fenyő felett szárítanak és füstölnek? Vagy éppen a kézzel szedett és napon szárított White Yunnan Silver Tips? Netán a kínai ritkaság, a Jasmine Pearls? De persze kérheti az ínyencek körében igen nagyra becsült Gyokurót is.

Mert bármelyik teakülönlegességből választhatnak azok, akik a legendák találkozására szavazva Berlin legismertebb pontján, a Brandenburgi kapunál álló exkluzív hotelben, az Adlon Kempinski különleges szépségű halljában ülnek le egy teadélutánra. Ahol a világ legjobb szállodáiba 1823 óta beszállító Ronnefeldt szakemberei által kiválogatott legjobb minőségű teákat szolgálják fel, többféle menü kíséretében.

A kínálatban a legkülönfélébb – klasszikus uborkás-szalámis, húsos, lazacos – szendvicsek mellett az igazi ínyencséget azok az édes sütemények jelentik, amelyeket helyben készít el az Adlon cukrászmestere. A gyümölcsös tortácskák, citromos tortaszeletek, mini cseresznyetorták, teaízű csokoládék, étcsokoládé mousse-ból készült ehető kavicsok, illetve a sóskaramell és a pekándió, valamint a krémes profiterol mellé pedig a klasszikus angol tea partyk kedvelt finomsága, a hagyományos angol pogácsa társul eperlekvárral és krémmel.

Az Adlon teadélutánja minden nap 14 órakor kezdődik és 18 óráig tart a Lobby Lounge-ban, valamint hétvégenként a Bel Etage-ban is.

Forrás