Óriási érdeklődés Nyíregyháza iránt Kijevben

Óriási érdeklődés Nyíregyháza iránt Kijevben

Február 24-én Kijevben rendezték meg az International Hospitality Awards nemzetközi szállodai verseny díjátadóját, amelyre Nyíregyháza város legújabb szállodája, a Hotel Pangea is meghívást kapott. Az Európában egyedülálló tematikus állatkerti szálloda két kategóriában is a nyertes jelöltek között volt. Bár a fődíjat végül nem sikerült elhoznia, de annál nagyobb volt az érdeklődés a szálloda iránt azon a programon, amelyet másnap rendeztek meg Magyarország Kijevi Nagykövetségén.

A Nyíregyháza és Magyarország Kijevi Nagykövetsége által szervezett eseményen Dr. Kádár András Magyarország Kijevi Nagykövetsége Külgazdasági Irodájának vezetője és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a nagylétszámban megjelent utazásszervezőket, az utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket.

A nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt. A szakmai program során intenzív érdeklődés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, üzleti tárgyalások folytak az együttműködési lehetőségekről az ukrán utazási irodák, konferencia szervezők és a nyíregyházi szakemberek között, valamint számos televíziós és rádiós interjú készült.

A workshop keretében ajándéksorsolásra is sor került, ahol Czifrik Viktória, a Pangea Hotel szálloda vezetője egy rövid bemutatkozást követően személyesen nyújtotta át a nyertesnek az általa képviselt hotel két fő részére szóló ajándékutalványát, továbbá a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott belépőjegyeket az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe.

A workshopot követően a szervezők egy pálinkakóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a megjelenteket, ahol a vendégek megkóstolhatták a híres magyar kolbászt és szalámit is.

„A bemutatkozás célja, hogy ne csak a határmenti területekről, hanem a távolabbi régiókból is emelkedjen a turisták száma, illetve minél több vendégéjszakát töltsenek nálunk. A KSH előzetes adatai szerint 2018. évben az ukrán vendégek száma 11,79 %-kal, a vendégéjszakák száma 3,83% -kal nőtt az előző évhez képest Nyíregyházán, s szeretnénk, ha ez a növekedés tovább folytatódna.” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás