Víz Világnapja a Lukács fürdőben

Víz Világnapja a Lukács fürdőben

Március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából pezsdítő programok széles választéka várja korosztálytól függetlenül a vendégeket Budapest történelmi fürdőiben. A programok központja idén a történelmi hagyományokkal rendelkező Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda.

A víz éltető elemünk. A víz életünk alapvető meghatározója. Számunkra, magyarok számára pedig különleges jelentőséggel bír, hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol a mélyből feltörő gyógyhatású vizek ekkora gazdagságban vannak jelen. A Víz Világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Csak Budapest területén 118 fúrt kút, illetve természetes forrás található. A víz szeretetét Budapest fürdőiben is megünneplik.

A programok központja a Magyar Termék Nagydíjas Szt. Lukács Gyógyfürdő. Idén is hangsúlyos szerepet kap az egészség és a szépség:12 és 19.30 óra között a Big Ben Teaház, a Borza Szappan Manufaktúra, a Dinax, az Omorovicza és a Súlyfelejtő Klub kiváló szakértői gondoskodnak a minőségről. Kóstolókkal, kedvezményekkel és tanácsadással várják a vendégeket.

A jeles nap alkalmából a látogatók megismerkedhetnek a fürdő kulisszatitkaival. Két alkalommal látványos szinkronúszás produkcióban gyönyörködhetünk, amelyben Masters világbajnokok mutatják be tudásuk legjavát, akik még a tűztől sem riadnak vissza. 17 órától Carl Oh és Mr Fiel a Víz Világnapja alkalmából is megcsillogtatják zenerajongásukat és víz inspirálta jazz-world-afro-zöldfoki-szigeteki-dub muzsikáikkal fokozzák a hangulatot a fürdőben.

Ezen a napon a Lukács fürdőben 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Budapest Spas kozmetikai termékek is, amelyek minősített gyógyvizet és gyógynövénykivonatot tartalmaznak.

A hagyományokhoz híven a Széchenyi, Gellért és Lukács fürdőkben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket, akik részt vehetnek a látogatás utáni helyszíni „Víz-kvíz” játékban. A helyesen válaszolók fürdőbelépőket nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek.

Részletes információk: www.budapestgyogyfurdoi.hu

Forrás