Díjeső Poznanban: két díjat is elhozott a Budapest Airport

Díjeső Poznanban: két díjat is elhozott a Budapest Airport

A Budapest Airport 2018-as teljesítménye alapján két rangos kitüntetést is átvehetett Poznanban, a kelet-közép-európai repülőtereket és légitársaságokat elismerő CEESAR-díj átadóján. Az elismerést az utasok visszajelzése alapján ítélik oda, a budapesti repülőtér üzemeltetője pedig az elmúlt időszakban mutatott dinamikus fejlődésért és figyelemreméltó repülőtér bővítésért kapta meg az elismerést.

Két rangos kitüntetéssel térhetett haza Lengyelországból, a CEESAR-díj átadójáról a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A fővárosi repülőtér dinamikus fejlesztéséért, illetve jelentős bővítéséért járó elismerést Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője vette át. A LOT lengyel légitársaság az év útvonaláért járó díjat vihette haza, amelyben Magyarországnak és a budapesti légikikötőnek is ugyancsak nagy szerepe volt: ezt az utasok a tavaly elindított Budapest-New York járatért ítéltek oda.

A kelet-közép-európai repülőterek és légitársaságok számára odaítélt CEESAR-díjat a Budapest Airport 60 hónapnyi folyamatos utasszám-növekedést követően kapta meg. Magyarország a fővárosi repülőtér révén ezúttal olyan államokat előzött meg a sorban, mint Bulgária, Horvátország, Csehország, Montenegró, Lengyelország, Románia és Szlovénia.

A CEESAR-díj egyúttal a BUD2020 névre keresztelt repülőtér-fejlesztési program elismerése is. Az ötéves program részeként a tavalyi évben megnyílt a 2. Terminál befogadóképességét mintegy 10 000 négyzetméterrel megnövelő B oldali utasmóló, valamint bővült az utasfelvétel területe is. A biztonsági ellenőrzés fejlesztésének részeként az jelenleg is bővíti az utasbiztonsági sorok számát a Budapest Airport. Jelentősen bővültek a parkolók az utóbbi években (további 2500 férőhelyes parkolóház építését tervezi a repülőtér), valamint az utasszolgáltatások körét kiegészítő VIP-lounge is megnyitotta kapuit. Emellett folyamatosan bővült és fejlődött a repülőtéri vendéglátóhelyek kínálata.

Forrás