Idén is lesz pálinkafesztivál Panyolán

Idén is lesz pálinkafesztivál Panyolán

Az elmúlt 14 év alatt több mint 1500 fellépőt és több tízezer vendéget üdvözölhetett a PanyolaFeszt a 600 lelkes településen- tudtuk meg  Márta Istvántól, a Magyar Fesztivál Szövetség elnökétől. Az idén több mint 20 helyszínen, közel 200 fellépő szórakoztatja a fesztivál vendégeit 3-4 napon keresztül.

A falu első embere, Muhari Zoltán és szervező csapata minden esztendőben valami újdonsággal készül. „A PanyolaFeszt  kultúrmissziót teljesít. Folyamatosan megújulunk, igyekszünk a családias esemény mellett valamilyen plusz élményt adni. A vidék báját picit más formában megmutatjuk az ide érkezőknek. A portaprogramokon kinyílnak a kapuk, a helyiek beengedik a vendéget a saját udvarukra. Az idén workshop formában együtt főzünk szilvalekvárt, ciberét kóstolunk a vendégeinkkel, Irénke udvarán megtanulhatnak szilvás ételeket készíteni, Kályhás Bandi pedig bemutatót tart, hogyan készül egy kültéri kemence. Jókat falatozunk, közben feltöltődünk egy picit. Megannyi kulturális csemege: zene, színház, vers, kiállítások, porta és gyermekprogramok, sport, kajak-kenu és kerékpáros esemény, sok-sok Tisza-parti élmény csalogat a szabadba a vidék természeti értékeit is megmutatva az érdeklődőknek – mondja lelkesen Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.

A fellépők között Tompos Kátya, Orosz Zoltán és Barátai, Parno Graszt, Nana Vortex, Antonia Vai, Aurovoir zenekar, Csángálló, a Magyarpalatkai Banda, a Debreceni Népi Együttes, Boggie és Kemény Zsófi irodalmi est, Debreceni Színjátszó Stúdió produkciója, Csehov-komédiákat láthatunk.

 Exkluzív bejelentésként aláírták az együttműködést PanyolaFeszt és Festivize vezetői. Az új applikációs szolgáltatás segít könnyen tájékozódni a fesztivál ideje alatt a programokról és helyszínekről a fesztivál vendégeinek.

www.panyolafeszt.hu

Forrás