Vége a szezonnak, de máris újabb balatoni strandok újulnak meg

Vége a szezonnak, de máris újabb balatoni strandok újulnak meg

Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója Siófokon.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy két éve a fizetős strandok, idén pedig a balatoni szabadstrandok kaphattak támogatást infrastruktúrájuk fejlesztésére.  – A további fejlesztések érdekében az MTÜ a kormány támogatásával egy hónapon belül valamennyi fizetős és szabad balatoni strand számára újabb pályázatot ír ki alapvetően infrastruktúrafejlesztésekre; vizesblokkok, strandlejárók megújulására, füvesítésre, köztéri padokra, világításra, wifik biztosítására – fejtette ki. Hozzátette, az MTÜ ezen felül vállalja, hogy támogatják valamennyi Balatonnál található csúszda teljes körű megújulását.

Az MTI kérdéseire válaszolva elmondta, számításaik szerint a Balatonnál összesen 85 strand található, ebből 55 fizetős és 30 szabadstrand. A cél, hogy európai szintű legyen valamennyi strand és csúszda – hangsúlyozta. A balatoni csúszdák megújítására az 5 milliárd forintos kereten felül nyílik lehetőség. Még tart a felmérés, hogy mekkora a csúszdák forrásigénye – fűzte hozzá. Mindegy, hogy önkormányzati, vagy magán üzemeltetésű, kisebb javításra, vagy teljes felújításra van szükség, fizetős vagy szabadstrandon található, minden csúszda kaphat támogatást – jelezte a vezérigazgató.

 

Forrás