Biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgozik a spanyol kormány

Biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgozik a spanyol kormány

Biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgozik a spanyol kormány, amellyel lehetővé tenné, hogy az ország egyes térségei már júniusban fogadhassanak turistákat külföldről – közölte a turizmusért felelős miniszter az EFE spanyol hírügynökségnek adott szombati interjúban.

Reyes Maroto elmondta: az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. Fontos figyelembe venni a kibocsátó országok járványügyi helyzetét – hangsúlyozta, hozzátéve: ez indokolja, hogy a brit turisták nem szerepelnek ebben a tervben, noha általában minden évben a szigetországból látogatnak a legtöbben Spanyolországba.

A Kanári-szigetek közül El Hierro, La Gomera és La Graciosa, illetve a Baleár-szigetek közül Formentera jövő hétfőn már a járványügyi korlátozások enyhítésének utolsó, hármas fázisát kezdheti meg. Várhatóan két hét múlva teljesen feloldják az intézkedéseket. A többi sziget egy hét csúszással követheti az élmezőnyt.

Spanyolország 2019-ben a világ második leglátogatottabb országa volt, 83,7 millió külföldi turistát fogadott. A turizmusból származik a bruttó hazai termék (GDP) 12,3 százaléka. Az ágazat mintegy 2,5 millió embernek ad munkát. (MTI)

Forrás