Az EU légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával

Az EU légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával

Az Európai Unió légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával, amelynek értelmében bármely uniós légitársaság járatokat indíthat azokból az uniós tagállamokból, amelyek kétoldalú légiközlekedési megállapodást kötöttek az ázsiai országgal – közölte az Európai Bizottság.

Adina Valean közlekedésért felelős biztos kijelentette, a megállapodás aláírása reményt ad a koronavírust követő időszakra nézve, új lehetőségeket nyit a koreai piac felé irányuló nagy távolságú járatok fejlesztésére.

Elmondta, az aláírásra alig néhány nappal az EU és Dél-Korea vezetői közötti, június 30-re tervezett videokonferencia előtt került sor. A vezetők várhatóan újból kinyilvánítják közös szándékukat arra, hogy az EU és a távolkeleti ország között meginduljon a közlekedéspolitikával foglalkozó, valamennyi közlekedési módra kiterjedő, magas szintű párbeszéd.

A kétoldalú légiközlekedési megállapodások hagyományosan csak azt biztosítják, hogy egy adott tagállam vagy annak állampolgárai által birtokolt, illetve ellenőrzött légitársaságok indíthassanak járatokat a tagállam és egy unión kívüli ország között. Huszonkét uniós tagállam rendelkezik ilyen kétoldalú légiközlekedési megállapodással Dél-Koreával. (MTI)

Forrás