Öt kérdés, öt válasz – és aki felel: Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál főszervezője.

Öt kérdés, öt válasz – és aki felel: Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál főszervezője.

Bizonyos utazási szolgáltatók, rendezvényszervezők akár előírhatják a negatív teszt igazolását, illetve az oltás igazolását. Azt gondolom, hogy ezzel együtt a felelős magatartás mindenki részéről elvárás lesz ebben az évben – mondta Az Utazónak Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál főszervezője.

1. Mit terveznek, mit várnak 2021-től?

Mint fesztiválszervező szeretném hinni, hogy ez az év bizonyos szabályok betartásával, fokozott odafigyeléssel több fesztivál élményt nyújt, mint a 2020 év. Hiszem, hogy az emberek vágynak az utazás, a fesztivál élményre. Szeretnének találkozni a családtagjaikkal, barátaikkal és közös élményeket megélni.

2. Mikorra várja, hogy a belföldi utazás újraindul Magyarországon?

Remélem a tavasz végén, a nyár elején már bizonyos feltételekkel elindulhat a turisztikai szezon.

3. Mikorra várja a külföldi turisták magyarországi megjelenését, a budapesti turizmus újraindulását?

Sajnos a külföldi turisták ebben az évben még jóval kevesebben lesznek véleményem szerint. Elmaradnak a szakmai rendezvények illetve az online térben zajlanak majd a konferenciák. A sporteseményekre érkezők és az események nézői – bizonyos szabályozás mentén – lehetnek hazánk külföldi látogatói.

4. Felújítások, programok és ajánlatok kapcsán mivel készülnek a belföldi – és a külföldi -, turizmus újraindulására?

A békeidőben már megszokott rendezvényeinket, fesztiváljainkat szeretnénk megrendezni. Május végén a Dömötör Díj Színházi Díjátadó Gálaestet a Szegedi Nemzeti Színházban, és augusztus 12-15 között a Hungarikum Fesztivált Szeged legszebb terén, a Széchenyi téren

5. Ön szerint az utazási szolgáltatók elvárnak-e friss PCR tesztet, vagy oltási igazolást az ügyleteiktől, vendégeiktől?

Bizonyos utazási szolgáltatók, rendezvényszervezők akár előírhatják a negatív teszt igazolását, illetve az oltás igazolását. Azt gondolom, hogy ezzel együtt a felelős magatartás mindenki részéről elvárás lesz ebben az évben.

Forrás