Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India háza

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India háza

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

A nettó 820 millió forintból, száz százalékban hazai és uniós támogatás segítségével megépült élménytér műszaki átadása tavaly decemberben fejeződött be, jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése van folyamatban, három indiai orrszarvú már elfoglalhatta új helyét – közölte a nyírségi megyeszékhely önkormányzatának sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

Mint közleményükben írták, az épületben helyet kapott egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, egy élőnövényes dekorációval, indiai motívumokkal és domborművekkel, műsziklákkal díszített terem, kialakították a páncélos rinocéroszok terráriumát, egy mangrove mocsarat és cápamedencét magában foglaló tengerparti életképet, valamint a teknősöket bemutató épületrészt.

A bemutató területén a kisebbik részt a mangrove mocsár, a nagyobbat a tengervizes medence foglalja el, de a közönség számára elérhető lesz a medence alsóbb szintje is, ahonnan akril betekintőkön keresztül lehet majd a vízalatti látványban gyönyörködni – olvasható a közleményben. A beruházás részeként megépült egy többfunkciós raktár a park működésének segítésére, emellett tervben van egy afrikai madárröpde megvalósítása is. (MTI)

Forrás