Bük, Bükfürdő – Alpokaljai élmények termálvízzel

Bük, Bükfürdő – Alpokaljai élmények termálvízzel

Bük, az alpokaljai fürdő- és sportváros az egészség, a felfrissülés, a kikapcsolódás helyszíne. De jó tudni, hogy Bükfürdőt nem csak a gyógyulni vágyó idősebb korosztály választja úti célul. Az állandóan fejlődő város és környéke igazi paradicsoma a párosan érkező vendégeknek és a gyerekes családoknak is. A gyógyvíz és az aktivitás jól megférnek egymás mellett. Olyannyira, hogy a város turisztikai kínálatában a természetjárás és az ökoturizmus is kiemelt hangsúlyt élvez. Az Öko-Kaland állomásainak felfedezéséhez pedig a különleges kalandtérkép, az „ÖKOitiner” is segítséget nyújt. Csúszdák, játszóterek és kalandparkok kínálják magukat: szórakozzunk együtt!

Top látnivalók:

1. Gyógyfürdő: Az 50-es években meleg vizet találtak a község határában. Az egyedi összetételű gyógyvíz hatására Bükfürdő rendkívül gyorsan nemzetközi jelentőségű üdülőhellyé és Magyarország második legnagyobb fürdőkomplexumává vált.


2. Sportpark: A bükfürdői Sportpark, kültéri fitneszgépeivel, igazi paradicsomként várja a mozgás szerelmeseit. Az egész évben nyitva tartó – a kerekes székesek által is igénybe vehető – felnőtt játszótéren pétanque, lengőteke, krikett, frizbi garantálja a teljes kikapcsolódást. Aki több mozgásra vágyik, irány a Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes mászó- és kalandpálya, a Kristály torony.

3. Környékbeli barangolások: Bük 20-30 kilométeres körzetében is kihagyhatatlan látnivalókat találhat. túrázók számára kellemes kikapcsolódást nyújt a Kőszegi-hegység és Kőszeghegyalja: a Dunántúl legmagasabb pontjáról – az Írottkőről – festői kilátás nyílik az Alpokaljára. A tüzes vörösborok és a vasi specialitások gasztronómiai élménnyel egészítik ki a környék felfedezését. (További információ: www.visitbuk.hu)

4. Golfpálya: Bükön nyílt meg hazánk első nemzetközi szintű pályával rendelkező golfklubja. A 18 lyukú Championship-golfpályával büszkélkedő, különleges szépségű, 100 hektáros terület – amiből 7 hektárt víz borít – számos védett madárfajnak is otthont ad.

5. Kneipp- és nordic walking park: Akik az 510 méter hosszú száraztaposót kipróbálják, a különböző méretű kavicsokon, zúzalékon, fenyőkérgen, tobozon és faaprítékon mezítláb végigsétálva egy különleges élményt adó természetes masszázs részesei lehetnek. A kellemes környezet és a friss levegő tökéletes helyszín a szabadtéri jógaparknak is. Különleges élményt nyújt a bokorlabirintus és a gyógy- és fűszernövénykert ritkaságszámba menő növényei, vagy a két kijelölt Nordic Walking útvonal. A 7,5 kilométeres Napsugár kör mellett a 3 kilométeres termál kört is kipróbálhatják az érdeklődők.


6. Napsugár játszópark: igazi családi kikapcsolódás: 1700 négyzetméteres játszóház, egész évben nyitva tartó korcsolyapálya, bowlingpálya és fitneszterem. A kisebb gyerekeket – többek között – a kétemeletes játszólabirintus, a hinták, a trambulin, a hullámcsúszda és a csőcsúszda, a labdatengerrel mászó alagút várják, a nagyobbakat pedig – hogy csak néhány attrakciót említsünk – a négypályás trambulin, a négyszintes labirintusrendszer ágyús lövöldözőkkel, hullámcsúszdákkal. Magyarországon egyedülálló a Spin Frizz henger, amelyben fürdőruhában élvezhetjük a csúszdázás végtelen élményét. Különleges a 90 négyzetméteres korcsolyapálya is, ahol nyáron is hódolhatunk a téli sport örömeinek.


Bükfürdő, a természet multivitaminja!

Amikor egy jó fürdés, kellemes úszás, családos pancsolás, gyógyvizes relaxáció után kiszállunk a vízből, úgy érezzük, megfiatalodtunk. Ha a víz szeretete életünk részévé válik, az a betegségek megelőzéséhez, egészségünk megőrzéséhez is nagyban hozzájárul. A messze földön híres Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum látogatóinak többsége ezért is keresi fel a gyógyítást, a relaxációt és a szórakozást egyszerre kínáló létesítményt.

Létezik egy varázslatos hely az Alpokalja szívében, ahol minden korosztály kedvére megmártózhat Bükfürdő kincsében, a különleges és varázslatos gyógyvízben. A több mint fél évszázada üzemelő fürdőben vízfelülettel várja a vendégeket. a tradicionális fürdőkúra mellett jól megfér a családi kikapcsolódás és a modern medical wellness irányzat is, kihasználva az Európa-szerte ismert és elismert, különleges összetételű gyógyvíz jótékony hatását. A varázslatos erejű, négy kúton át a felszínre törő, egyedi összetételű – alkáli-hidrogén-karbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvíz egyedülállóan kedvező hatást kifejtve a szervezetre, nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium és a fluor a csont anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja. Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható többek között a meszesedés, a porckopás, a csontritkulás, a lumbágó, illetve más krónikus ízületi gyulladás esetében.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkjában 32 medencével, több mint 5000 négyzetméter vízfelülettel várja a vendégeket. Akik a gyógyvíz jótékony hatását a tradicionális és modern terápiás eljárásokkal szeretnék ötvözni, azoknak több mint 100 kezelőhely garantálja a minél gyorsabban elérhető gondos törődést. Az egészségmegelőzéshez a Medical Wellness Centrum az ideális választás, ahol orvosi felügyelet mellett különleges mozgásprogramokat, egyedi medical wellness kezeléseket kínálnak a szakemberek. A felfrissülést garantálja a szaunavilág is.

Amíg a nagyok az egészségmegőrzést választják, a fedett élményfürdőben a legkisebbeket pancsolómedence várja, a nagyobbak pedig a három elemből álló beltéri élménycsúszdarendszeren élvezhetik ki a vizes kalandokat. A sodrófolyosó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence vizes élményeit a félfedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence biztosítja, ami után irány a gyermekfoglalkoztató szoba, ahol színes játékok, színezők várják a kis vendégeket.

Forrás