Tengerparti hangulatú, homokos strand nyílik a BudaParton

Tengerparti hangulatú, homokos strand nyílik a BudaParton

A főváros legújabb városnegyedében, a BudaParton nyit meg Budapest egyetlen szabadvízi strandja, a SHO BEACH BudaPart július 3-án. A Lágymányosi-öbölben kialakított, kiváló vízminőségű, prémium strandon a fürdőzés mellett sportolási lehetőségekkel, kulináris élményekkel és a nyár folyamán változatos programokkal várják majd a látogatókat. De nemcsak a strandon, hiszen júniusban a városnegyedben megnyitott a Dürer Kert kerthelyisége, az EB-meccsek több helyszínen is követhetők a Duna partján és hamarosan indul a kertmozi is.

Magyarország legújabb strandja mindössze néhány percre Budapest belvárostól, egy európai viszonylatban is különleges adottságú helyen kínál fürdőhelyet és kikapcsolódási lehetőségeket. A városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft. már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a fejlesztés részeként a Lágymányosi-öböl partját kiépíti és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját. Ehhez megtalálták a megfelelő partnert és üzemeltetőt: a SHO a fürdőzési lehetőségen túl még tovább gazdagítja a városnegyed minőségi kulturális és kulináris szolgáltatásait.

A homokos vízparton a reggeli kávézástól a napközbeni étkezésen keresztül az esti koktélozásig biztosított a szabadtéri időtöltés. A SHO CHILL & GRILL beach bar a megszokott strandételeket biztosítja magas színvonalon, a MÁK pop-up SHO BEACH pedig Magyarország egyik legjobb éttermének konyháját hozza testközelbe Mizsei János séf irányításával, így a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak. A fürdőzők komfortérzetéről a bisztró mellett kialakított vendégblokkal gondoskodnak, igényes mosdókkal és öltözőkkel. A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd.

A BudaPart első alapköveit négy évvel ezelőtt tették le, azóta már több százan élnek és dolgoznak a városnegyedben, a szolgáltatások és a kikapcsolódási lehetőségek tárháza pedig folyamatosan bővül. A BudaPart közparkjában, a Kopaszi-gáton a legtöbb szolgáltató a pandémia csillapodását követően már újra teljes kapacitással várja vendégeit, két helyen az EB-meccsek is követhetők, a városnegyed épületeinek aljában pedig számos minőségi üzlet, kávézó és szupermarket is megnyitott. A kulturális lehetőségek folyamatosan bővülnek, a Dürer Kert az új, Duna melletti helyszínén már június közepétől várja azokat, akik a közös zenei feltöltődésre, grillezésre vagy mozizásra vágynak a Dürer-stílusú kerthelyiségben.

Forrás