300 milliárdos kiállítás, kőszedés és vadak minden mennyiségben – hétvégi programajánló

300 milliárdos kiállítás, kőszedés és vadak minden mennyiségben – hétvégi programajánló

Vadételek hétvégéje a Balatonnál, különleges programok az eplényi síarénában, tökfaragás és Cezanne-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni.

Nagy szezon előtti kőszedés a Síarénában

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a nagy szezon előtti kőszedés, ahol kicsik és nagyok együttes erővel dolgozhatnak a Síaréna munkatársaival, hogy a téli szezon kezdete előtt megtisztítsák a sípályákat a nagyobb kövektől, törmelékektől. Ezáltal télen mindenki felhőtlenül élvezheti a síelést, baleset és felszerelés károsodás nélkül. Az eseményt idén október utolsó hétvégéjén rendezik. (Rossz idő esetén az esőnap: november 6-7.)

Megéri segíteni, ugyanis a kedvességet honorálja a Síaréna:

  • 4 órás síjeggyel a Síarénába, ami felhasználható a 2021-2022-es síszezonban
  •  ingyenes libegőzéssel

Október utolsó napján Halloween-i tökfaragás lesz a Síarénában. Klasszikus tökfaragás animátor vezetésével, amelyhez a faragni való tököket a Síaréna biztosítja. Azokat a látogatókat, akik jelmezben érkeznek, cukorkával jutalmazzák a szervezők. A foglalkozás végén mécsest helyeznek a tökökbe és jelmezben/vagy anélkül, tesznek egy kört az érdeklődők a Síaréna területén. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az info@siarena.hu címen, vagy a +36704257674-es telefonszámon lehet megtenni a résztvevők nevének és életkorának feltüntetésével. A programon való részvétel feltétele jó idő esetén: érvényes libegő jegy felmutatása. Rossz idő esetén: 1000Ft/fő regisztrációs költség fizetése a helyszínen.

A nyárral nem ér véget az élet Balatonmáriafürdőn

Balla Györgyék a Port étterem és panzióval azonnal nyitottak, amikor tavasszal lehetett, és a lendület cseppet sem hagyott alább azóta sem. Nyáron megnyitott a szezonális nápolyi kemencés pizzéria, A Pizza Sztori, ősszel és télen pedig tematikus hétvégékkel, szezonális étlapokkal és persze szilveszteri programmal készülnek. – Az első tematikus hétvégét a vadételeknek szenteljük, lesz egy izgalmas 4 fogásos menüsorunk – mondta Balla György, az étterem vezetője, tulajdonosa.

Vadételek Hétvégéje – október 29-31.

  • Előétel: Aszalt szilvás, fenyőmagos fácán, karamellizált gyöngyhagyma, zöld alma, karalábésaláta
  • Leves: Vargányakrémleves, őzropogós
  • Főétel: Szarvas duett, sós túrógombóc, sütőtökös, balzsamecetes cékla, pirított rókagomba
  • Desszert: Gesztenye és birsalma

Cezanne-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

Paul Cezanne és a konstruktív avantgárd kapcsolatát vizsgálja a Szépművészeti Múzeum Cezanne-tól Malevicsig – Árkádiától az absztrakcióig címmel péntektől látható kiállítása a dél-francia mester és többek között Picasso, Braque, Moholy-Nagy, Mondrian, Klee és Bortnyik összesen több mint százhúsz munkáján keresztül.

A Szépművészeti Múzeum kilenc évvel ezelőtti nagy sikerű Cezanne-kiállítása a gyökereket, azaz a mester és nagy elődei kapcsolatát tárta fel. Hosszú évek kutatómunkája és előkészületei után most egy újabb nagykiállítás Cezanne és a klasszikus avantgárd kapcsolódási pontjait mutatja be – mondta el a tárlat szerdai sajtóbejárásán az intézmény főigazgatója. Baán László kiemelte: a kiállításra a világ mintegy negyven gyűjteményéből érkeztek remekművek, amelyek biztosítási összértéke – a Szépművészeti saját műtárgyai nélkül – meghaladja a 300 milliárd forintot. (MTI)

Forrás