Pünkösdi programok és gasztroélmények a Tanyacsárdákban

Pünkösdi programok és gasztroélmények a Tanyacsárdákban

 

Miközben Pünkösd, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, a mai világban ilyenkor a jó idő, a finom falatok és a családi együttlét is piros betűkkel íródik a családok naptárába. A lajosmizsei Új és a régi Tanyacsárda pedig a klasszikus programokkal és a finom falatokkal gondoskodik a gondtalan pihenésről.     

Pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepének számít húsvét és karácsony után, mert Pünkösdkor a Szentlélek eljövetelére és az egyház születésnapjára emlékezik a keresztény világ.

A Pünkösd ünnepéhez kapcsolódó hosszú hétvége arra is kíváló alkalom, hogy a mindennapi rohanásból kiszakadva élvezzük ki a jóidőt és a kellemes programokat a fővárostól nem is olyan távol. Ehhez teremt kíváló helyszínt isén is a Felsőlajosi Új Tanyacsárda és a Lajosmizsei Öreg Tanyacsárda, ahol a védjeggyé vált különleges programokkal és ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel várják vendégeket 2024. május 19-20-án.

Az Új Tanyacsárdába május 19-én és 20.-án (Pünkösdvasárnap és Pünkösdhétfő) már 11.00 órakor érdemes megérkezni, hogy a frissen sült, hajtogatott tepertős pogácsával kezdődjék a gasztronómiai élvezetek sora. Az ebéd 12.00 és 15.00 óra között büféasztalos formában várja a vendégeket, ahol korlátlan fogyasztással élvezhetik a legfinomabb fogásokat.

A délután folyamán pedig a hagyományos, többgenerációs programok következnekek:

  • Májusfa ledöntése: Hagyományos pünkösdi esemény, mely az egész család számára szórakoztató.
  • Kocsikázás: Élvezze a csárda körüli romantikus kocsikázást, mely visszarepíti a régi idők hangulatába.
  • Szórakoztató játékok: Ping-pong, csocsó és foci korlátlan mennyiségben, hogy mindenki megtalálja a kedvenc szórakozását.
  • Méneshajtás és lovasbemutató: 15.30-kor kezdődik a látványos méneshajtás, majd egy lenyűgöző lovasbemutató zárja a programot.

Az Öreg Tanyacsárda május 19.-én és 20.-án (Pünkösdvasárnap és Pünkösdhétfő) a klasszikus tavaszi fogásokkal ünnepli Pünkösdöt és azt, hogy végre magunk mögött hagyjuk a hideg napokat. Lássunk néhányat a hagyományos magyar és a modern nemzetközi konyha különlegességei közül

Tárkonyos bárányraguleves: Egy klasszikus ínyencség, mely a bárány húsának és a tárkony frissességének tökéletes kombinációja.

Eperkrémleves fagylalttal: Egy hűsítő és különleges desszertleves, mely a tavaszi eper ízét hozza el.

Pisztráng egészben sütve eperrel, hollandi mártással és sült burgonyával: Egy igazán különleges fogás, mely az eper és a pisztráng harmóniáját kínálja.

Tarjasteak erdei gombákkal és steakburgonyával: Az ízletes tarjasteak és az erdei gombák zamatos íze együtt garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.

Rib eye steak zöldhagymás újburgonya-salátával: A szaftos rib eye steak és a friss zöldhagymás újburgonya-saláta tökéletes összhangja.

Borjú csülökhús bakonyi gombával, galuskával: A borjúhús és a bakonyi gomba zamata tökéletesen egészíti ki a galuskát.

Kapros-tejfölös tökfőzelék: A kapor és a tejföl frissessége teszi különlegessé ezt a vegetáriánus ételt.

Epres-túrós palacsinta vaníliamártással: A túrós palacsinta és az eper édes kombinációja vaníliamártással tökéletesítve.

Földi eper porcukorral: Az egyszerű, de nagyszerű földi eper porcukorral megszórva a tavasz legédesebb ízeit hozza el.

Forrás