Elindultak Splitbe az idei első Adria InterCityk

Elindultak Splitbe az idei első Adria InterCityk

Elstartolt Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Az első közel teltházzal közlekedett, de augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

A fekvőhelyes kocsik esetében 85-90, a hálókocsiknál 70 százalék körüli a foglaltság a jelenlegi adatok alapján. Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi nyaralójáratára már 8300 jegy elfogyott, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy több mint felét teszi ki. Azoknak, akik a szeptember 30-ig közlekedő járattal jutnának el a horvát tengerpartra, leginkább az augusztus 20. utáni indulási napokat érdemes megcélozniuk, ezen időszakra még akár kedvezményes jegyeket is találnak.

A 2022-ben a Lonley Planet Európa 10 legszebb vonatútja közé választott Adria InterCityre az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta már a tavalyi teljes szezon jegyfogyásának több mint felét elérték, 8300 ezer jegyet vásároltak. A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel plusz egy fekvőhelyes kocsiba vásárolhatnak jegyet az utasok, már az első indulástól kezdődően bővült a férőhelyek száma.

Forrás