Lóerőparádéval és erős, dobogós helyezéssel kezdte az őszt a Ford

Lóerőparádéval és erős, dobogós helyezéssel kezdte az őszt a Ford

 

Amellett, hogy az összértékesítést tekintve a harmadik, a haszongépjármű tekintetében továbbra is piacvezető a Ford, amely hét új modell és frissítés bevezetésével erősíti pozícióit 2024-ben. És miközben az elektromos vonalat is tovább gazdagítja, a benzingőz és a lóerő szerelmeseiről sem feledkezik meg.

 

Miközben a Ford Magyarországon az eladási listák élmezőnyében szerepel, összesítettben a harmadik helyen áll, a haszongépjármű értékesítésben hosszú évek óta tartja vezető pozícióját. Különösen kiemelkedő a júliusi teljesítmény, amikor a márka a piacon elért 32%-os részesedésével erősítette meg a pozícióját.

2024-ben a megújulás jegyében a Ford hét új modell és frissítés bevezetésével jelentkezik, amelyek közül több is kifejezetten izgalmasnak számít. Az új modellek sorában már csak azért is fontos helyet foglal el az új Ford Kuga, mert ez a modell már 2021 óta vezeti az európai plug-in hybrid (PHEV) értékesítési rangsorát.

A nagy reménységek közé tartozik az igazán vonzó kivitelű, teljesen elektromos Ford Explorer is, ami a 602 km-es hatótávjával az egyik legígéretesebb modell lehet az elektromos járművek között. A klasszikus modellek rajongóinak örömére pedig a Ford Capri is visszatér, igaz elektromos változatban és 627 km-es hatótávval, ötvözve a legendás dizájnt az elektromos technológiával.

Szerencsére a Ford a benzingőz és a sebesség szerelmeseiről sem feledkezik meg. A 60. születésnapját idén ünneplő Ford Mustang, mint a világ legkelendőbb sportautója, amelyből már több mint 10 millió példány talált gazdára, új modellekkel lép a piacra.

Ehhez kötődően rendezett a márka egy különleges sajtóeseményt a Driving Campben, ahol a Mustang történelmi modelljeit egy valóságos mobil modellmúzeumként sorakoztatták fel az aszfalton. Az igazi szenzáció persze mégiscsak a Mustang GT Fastback és az új Mustang Dark Horse Fastback voltak, amelyek a klasszikus autós élményt hozzák vissza a jelenkor legmodernebb technológiáival, közte az aktív aerodinamikával és félaktív felfüggesztéssel. Amíg a Mustang GT Fastback automata váltóval, 5.0 literes V8 motorral 446 lóerővel hasít az aszfalton, a Mustang Dark Horse Fastback manuális váltóval, 454 lóerős, szintén 5.0 literes V8 motorral garantálja az erő és a sebesség örömét.

Érsek M. Zoltán

Forrás