Mexikói ízkavalkád a Nagymező utcában – érkezik a TEX-MEX Fesztivál

Mexikói ízkavalkád a Nagymező utcában – érkezik a TEX-MEX Fesztivál

Szeptember 26. és 29. között ismét igazi fiesta hangulat várja az érdeklődőket a Tereza mexikói étteremben.

Fotó: welovebudapest.com

A TEX-MEX fesztivál keretein belül a hagyományos mexikói konyha mellett a Tex-Mex konyha jellegzetes ízeié lesz a főszerep, amely a mexikói és az amerikai ételek fúzióján alapuló, az Egyesült Államok déli, Texas államára jellemző kulináris stílus. Az ételek keveredése és az abból kialakuló regionális konyha az ott élő mexikói és texasi kultúrák együttélésének eredményeként jött létre. A Tex-Mex konyhában gyakran használnak sajtot, babot, marhahúst, csirkét, kukoricát, paradicsomot és chilit, de jellemzőek az amerikai alapanyagok, mint a cheddar sajt vagy a lisztes tortilla is.

A Tex-Mex ételek közé tartoznak a nachók, burritók, quesadillák, fajiták és enchiladák, amelyek gyakran nagyobb mennyiségben és kevésbé fűszeresen készülnek a hagyományos mexikói ételeknél, igazodva az amerikai, illetve az európai ízlésvilághoz.

Fotó: streetkitchen.hu

Az autentikus ízek mellett élő zenével és izgalmas programokkal is készülnek a szervezők a Nagymező utca 3-as szám alatt található étteremben.

Érdemes asztalt foglalni az étterem honlapján, hogy semmiképp ne maradjunk le a különleges ízutazásról: http://www.tereza.hu

 

Meichl Frida

Forrás