Márton-napi libacsemegék az Öreg Tanyacsárdában
Ezen a hétvégén a Márton-naphoz kötődő gasztronómiai ünnep veszi kezdetét a lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában.
Ínycsiklandó Márton-napi libalakoma várja a vendégeket ezen a hétvégén az Öreg Tanyacsárdában. Az őszi gasztronómiai ünnepek kiemelkedő eseményeként a Márton-nap különleges alkalmat nyújt arra, hogy egy régi magyar hagyományt újra átéljünk, hiszen Márton napja hagyományosan a bőség és az ízek ünnepe. Az az esemény, amikor a vendégek még egyszer jóízűen lakmározhatnak, mielőtt a hagyományok szerint kezdetét venné a 40 napos adventi böjt.
Ennek örömére az Öreg Tanyacsárda séfjei válogatott libaételekkel készülnek, amelyek a hagyományos magyar konyha legjobb ízeit idézik meg. Ropogós libasült, ínycsiklandó libamáj és más olyan legendás libás fogások kerülnek az asztalra, amelyek mellé a kiváló magyar újborok társulnak – így téve még ünnepibbé az élményt. Mert a hagyomány szerint Márton napján érkezik el az ideje annak, hogy végre megízleljük az idei borok első kortyait, melyek tökéletes kísérői a libafogásoknak.