Jótanácsok a foci EB-re utazóknak

Jótanácsok a foci EB-re utazóknak

 

Megkezdődik a németországi foci Európa Bajnokság, amely a magyar futballszeretők számára a csúcsfoci látványánál is többet ad azzal, hogy a magyar válogatott is érdekelt a legjobbak versenyében. Czeiszing Miklós a német turisztikai hivatal a DZT magyarországi vezetője az eseményre Németországba utazó honfitársainknak fogalmazta meg jótanácsait.

 

„Nem meglepő, hogy a foci EB kapcsán már hónapokkal ezelőtt felpörgött Németországban az EB láz, ami természetesen a szállásfoglalások iránti keresletben is megmutatkozik”-fejti ki Czeiszing Miklós. Aki biztos abban, hogy az esemény alatt azok a honfitársaink sem fognak csalódni, akik jegy nélkül indulnak útra és a helyszínen sem tudnak már belépőt szerezni.

„A rendező városok mindegyike olyan hatalmas szurkolói zónákat alakít ki, ahol óriás kivetítőkön lehet majd követni a meccseket és a különféle szurkolótáboroknak köszönhetően igazi stadion hangulatban lehet végig izgulni a meccseket. Ezekben a páratlan atmószférájú zónákban kulturális programok is várják a látogatókat, miközben a helyi specialitásokra, sörökre alapozott street food is hozzájárul a fesztiváli hangulathoz. Így lesz ez a magyar válogatott selejtezőmeccseinek helyszínein, Kölnben és Stuttgartban is.”

Azt, hogy a német turisztikai szereplő számára az EB több, mint a foci és ezt a gondolatot a nagy eseményre érkezőknek is szeretnék átadni, a “Stay a little bit longer”, vagyis a „Maradj kicsit tovább” kampány tükrözi a legjobban. Ami arra buzdítja a focimeccsekre érkezőket, hogy ha már elutaznak Németországba, akkor ne csak a mérkőzések 90 percét élvezzék, hanem hanem tegyék ennél is teljesebbé az utazás élményét. Nézzék meg a helyi nevezetességeket, élvezzék a helyi kultúrát, kóstolják meg a térség gasztronómiai különlegességeit, ami biztos hogy olyan új élményeket ígér, ami Németország megismeréséhez is jobban hozzájárul.

 

 

Czeiszing Miklós hangsúlyozta: miközben a városok garantáltan megtelnek, a rendezésnél nagy hangsúlyt kapott az is, hogy Németországban egyre nagyobb szerepe van a fenntarthatóságnak is. Éppen ezért mindenkinek azt javasolják, hogy használják a kiváló helyi tömegközlekedést, hiszen bárki kiválthatja az idén is létező 49 eurós Deutschland Ticketet. A D-ticket ráadásul nemcsak egy helyen érvényes, hanem ezért a rendkívül kedvező árért egy hónapig egész Németországban korlátlan utazásra jogosít a hagyományos személyvonatokra és az összes helyi közlekedési eszközre.

A foci Európa-bajnokság idején a rendező városokban a szállások döntő többsége természetesen már elkelt, és ami még elérhető, az a szokásos ár többszöröséért foglalható. De ha valaki megveszi a 49 eurós D-ticketet, annak gyakorlatilag ingyen adott a lehetőség, hogy a várostól nem túl messze található kisebb helységekben, megfizethető szálláslehetőséget találjon magának, amit busszal, villamossal vagy vonattal könnyen elérhet.

Az EB június 14-én kezdődik Münchenben, a döntő július 14-én lesz Berlinben. A magyar válogatott Kölnben lép először pályára június 15-én Svájc ellen. Ezt követően június 19-én Stuttgartban játszunk Németország ellen, míg a Magyarország-Skócia mérkőzésre ismét Stuttgartban, június 23-án kerül sor.

Érsek M. Zoltán

Címlapfotó: Bigstock

Illusztráció: UEFA.com

Forrás