Kényeztető álom Háromszék szívében. Panorama Boutique Hotel, Erdély

Kényeztető álom Háromszék szívében. Panorama Boutique Hotel, Erdély

Miközben a világot már mindenütt a globalizált szállodaláncok kiszámítottan megtervezett  egyenszobái uralják, kifejezetten jó érzés, ha egy kellemes utazás során olyan szálláshelyet találunk, amelyik egyedi stílusban nyújtja a megfizethető prémium minőséget. Ahogy azt a Panorama Boutique Hotel teszi Erdélyben, Sepsiszentgyörgy mellett.

 

Hamár Erdély csodás hegyvidékén járunk, a hosszú utazás és a sok szép látnivaló után érthető, ha este olyan szálláshelyre vágyunk, amely a legendákkal átszőtt vadregényes vidék hangulatát megőrizve biztosítja az otthon melegét – a messze távolban. Ebből a szempontból is tökéletes választás a négycsillagos Panorama Boutique Hotel, ahol a természetközeli hangulatot árasztó szobákban a tökéletes alvás mellé maximális kényeztetés jár a nagy távolság miatt megfáradt vendégnek. Aki örömmel nyugtázhatja, hogy a három különféle – a természet színeit idéző, zöld, kék, illetve barna – árnyalatú szobák mindegyikében a természetes fa borítás hozza közelebb a külső világot, miközben a szoba és a fürdőszoba minden elemében a prémium minőségű anyagokkal biztosítja a jó közérzetet.

A 2018-ban megnyitott szálloda nemcsak attól egyedülálló, hogy Sepsiszentgyörgytől 8 km-re, a vasas-szénsavas gyógyvizeiről híres egykori üdülőhely, Előpatak határában található, mindössze 25 km-re Brassótól. Ennél is izgalmasabb, hogy a különleges szépségű erdőszélen, kéthektáros területen fekvő szálloda, a szó szoros értelmében a természet lágy ölén található azzal, hogy saját, lekerített erdőrésszel is rendelkezik. Ezáltal a Visit Covasna egyesület által Safe Place, vagyis biztonságos hely minősítést elnyert hotel családbarát környezetben biztosítja a látogatók biztonságát és kényelmét. Az erdőrészben kialakított sétányon az is a ritkaságok sorát gyarapítja, hogy a különleges kisugárzású hely hatalmas tölgy és bükkfáinak lombkoronája a természet által alkotott kápolna kupolaként ölelkeznek össze. Amely alatt az Áldó Jézus Urunk szobra teszi teljessé a természetes szentély érzését.

Reggel pedig kevés felemelőbb érzés van annál, mint amikor felébredve, az ablakon kinézve, a friss levegőt beszívva a közeli erdő megnyugtató látványa fogadja az embert. A természet ölelését a kerthelyiségben is átélhetjük, amikor a reggelinél, vagy napközben a Panorama Bistro gasztronómiai kényeztetését élvezzük, ahol a legjobb helyi pálinkák mellett az erdélyi és a nemzetközi konyha friss helyi alapanyagokból készített legkedveltebb fogásai közül rendelhetünk.

Ha pedig az erdő felől az épület másik oldalára sétálunk, a legszebb parkokat idéző, gondosan ápolt kertben sétálhatunk a környező dombokra, hegyekre nyíló parádés kilátást élvezve. A kert ékessége az a szállodához tartozó hatalmas, hűtött, fűtött rendezvénysátor, ami a nagyszabású családi események, céges rendezvények minden igényt kielégítő lebonyolítását biztosítja.

A jóízű séták mellett a hotel exkluzív spa részlege garantálja a teljes megújulást, amely a hideg és melegvizes dézsákkal, a sószaunával, valamint a finn szaunával teszi teljessé a relaxációt és a stresszoldást a testi-lelki feltöltődésre vágyóknak. Akik a környék nevezetességeit a Székely Nemzeti Múzeum, a Haszmann Pál Múzeum, Csernáton, Sugásfürdő, a Szent Anna-tó, Brassó, Brassópojána és a Barcarozsnyói vár csodáit megtekintve a nap végén biztos, hogy feledhetetlen élményekkel telve érkeznek vissza a Panorama Boutique Hotelbe. Ahol a nagyvárosi stresszt maguk mögött hagyva, a székelyföldi vendégszeretetet élvezve, valóban a béke és a nyugalom oázisára lelhetnek.

Érsek M. Zoltán

Forrás