Húsvéti ízek és tavaszi gasztroélmények a Tanyacsárdában

A húsvét a megújulás ünnepe – a természet újraéledésével együtt mi is felfrissülünk, testben és lélekben. A Lajosmizsei Tanyacsárda pedig gondoskodik arról, hogy ez a különleges időszak minden érzékünkre hasson: legyen szó a csendes elmélyülésről és a böjti étkezésről, vagy a családi vidámságról, az alföldi vendégszeretet itt mindkettőnek méltó keretet ad.
Nagypénteken a befelé fordulásé a főszerep az Öreg Tanyacsárdában, ahol a keresztény hagyományokhoz híven böjti fogásokkal várják a vacsora vendégeket. A húsmentes ételsor nemcsak a lelket, de a testet is megkönnyebbüléssel tölti el: sült karfiolkrémleves, hideg paradicsomleves fetával, zöldséges fogások, grillezett sajtok, tejfölös burgonyafőzelék és vegán különlegességek sorakoznak az asztalon – egy napra lemondás, de ízélményben gazdag változatosság.
Húsvétvasárnap és -hétfő már a felszabadult örömé: az Új Tanyacsárdában igazi ünnepi hangulat fogadja az érkezőket. Délelőtt frissen sült pogácsa, kocsikázás és locsolóversmondó verseny adja meg az alaphangot, délben pedig terített büféasztal húsvéti specialitásokkal – a grillezett lazactól a királyrákos szélesmetélten át a citromos pisztrángig minden fogás egy-egy ínyenc felfedezés. A vegetáriánus és vegán vendégek is bőséges választékra számíthatnak, a desszertként kínált aranygaluska és gesztenyepüré pedig méltó lezárása az ünnepi ebédnek.
Délután a tavaszi napsütésben folytatódik a szórakozás: húsvéti folklórműsor, állatfarm-látogatás, pusztaolimpia, tojássejberolás, foci, csocsó, játszótér – kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményteli kikapcsolódás.