Egyiptom – a búvárkodás, a tengerparti fürdőzés és a vízi sportok hazája

Egyiptom – a búvárkodás, a tengerparti fürdőzés és a vízi sportok hazája

A vízi sportok, a felhőtlen és vidám fürdőzés a kötelező programjai közé tartozik azoknak az utazóknak, akik a vörös-tengeri Riviérát választják úti célnak Egyiptomban.

Akár a régi, akár az új kikötőket látogatjuk meg a parton, akár kis part menti szigetekre hajózunk ki, mindenfelé találhatunk búvárkodásra, sznorkellezésre alkalmas területet. Kezdhetjük a napot egy szafarival vagy az ősi egyiptomi romok közt egy kirándulással, amit követhet egy hűsítő úszás a tengerben, majd napfürdőzés a finom homokon egy hagyományos sisha mellett, a nap vége felé pedig a tengerre vetülő lenyugvó nap sugaraiban gyönyörködhetünk.

A búvárkodás az 1950-es években nyert teret Egyiptomban, amikor az osztrák zoológus, dr. Hans Hass és a világhírű víz alatti filmes-búvár, Jacques Cousteau filmet készített a Vörös-tenger élővilágáról, ahol színes halrajok, korallok és víziállatok ezreit fedezték fel. Ez indította el a kíváncsi emberáradatot Egyiptom felé, búvárok ezrei szerették volna felfedezni a Vörös-tenger élővilágát. Mára már a lehetőségek tárháza áll a vízi világ felfedezésére, teljesen felszerelt kisebb-nagyobb hajókkal indulhatunk felfedező útra, sőt, akár heteket is tölthetünk kint a vízen, hogy saját szemünkkel lássuk a víz alatti hajóroncsokat és a semmihez sem hasonlítható, színpompás élővilágot. A Vörös-tenger nyaralói és szállodái Hurghadán, Sarm es-Sejken, Marsa Alamon, El Gounán és Tabán kiváló búvár-nyaralócsomagokat kínálnak mindenkinek. Hurghada és Sarm es-Sejk a két klasszikus nyaralóváros, ahol a szállodák százával várják a vendégeket, El Gounán exkluzív nyaralóparadicsomok találhatók, Taba és Marsa Alam elsősorban a kalandozni vágyók, a profi búvárok kiinduló helye a hosszabb búvárutakra.


www.egypt.travel

The post Egyiptom – a búvárkodás, a tengerparti fürdőzés és a vízi sportok hazája appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás