A belvárosi sétálóutcákból is kitiltják a beerbike-okat és a segwayeket

A belvárosi sétálóutcákból is kitiltják a beerbike-okat és a segwayeket

A VII. és a VI. kerület után Budapest központi sétálóutcáiból is kitiltják a főként a fiatal, bulizni érkező turisták körében népszerű beerbike-okat. Az új szabályozás azonban más eszközökre is kiterjed.

Az V. kerületi önkormányzat képviselő-testülete kedden döntött arról, hogy a beerbike-oknak június közepétől megtiltja a behajtást a tulajdonában álló gyalogutakra és gyalogos övezetekbe. Ám nem csupán a beerbike-ok napjai vannak megszámlálva a főváros legnyüzsgőbb sétálóutcáiban: két hét múlva a turisták körében ugyancsak gyakran használt kétkerekű járgány, a segway, valamint az elektromos kerékpár, a hoverboard, az elektromos gördeszka és a riksa is tiltólistára kerül ezeken a közterületeken.

A döntés értelmében ezekről az eszközökről le kell szállni a sétálóutcákba érkezve, majd tolva vagy kézben tartva kell őket továbbvinni. Aki a rendeletben előírtakat nem tartja be, akár 150 ezer forintos pénzbírságra is számíthat.

A helyi önkormányzat a szabályozástól azt várja, hogy biztonságosabbá válik a gyalogos közlekedés a napközben igencsak zsúfolt utcákon.

The post A belvárosi sétálóutcákból is kitiltják a beerbike-okat és a segwayeket appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás