I. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton

I. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton

Első alkalommal rendezte meg 2018. május 26-án a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, valamint Csepreg Város Önkormányzata az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaratont. A sportkedvelők a félmaraton (21 km) távját nem csak egyéni számban, de váltóban (3 fő) is lefuthatták, valamint lehetőség volt egyéni 9 km-es kategóriában is indulni.

A karitatív célú rendezvényre 240 fő nevezett, ebből 114-en egyéni 21 km-en álltak rajthoz. Közül a legfiatalabb induló 15 éves volt, a váltóban azonban még ennél is fiatalabb, 10 éves ifjú versenyző is szerepelt.

A 21 km-es táv abszolút győztese az osztrák nemzetiségű Filz Günter, aki a Therme Lutzmannsburgot képviselte. A versenyen a magyar nevezők mellett több osztrák és egy török nemzetiségű futó is megmérette magát.

A helyi lakosok mellett a szervezők és a támogatók dolgozói közül is többen vállalkoztak a futásra, mint például Kai Herzke, a büki Nestlé Purina Gyár igazgatója vagy Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Az Egy a világunk alapítvány képviselői sérült, kerekesszékes gyerekekkel futottak együtt, megható perceket szerezve az esemény résztvevőinek. A futóverseny mellett a Bükfürdőre látogatók kerékpártúrán (19 km), valamint a legkisebbek gyerekfutáson is részt vehettek.

A Félmaraton napján Bükfürdőn és Csepregen egyaránt gyermeknapi programokkal várták az érdeklődőket. Az ugrálóvár, játszóház, arcfestés és vidámpark mellett Rácz Gergő fellépését, a 100 Folk Celsius valamint Kollányi Zsuzsi és Curtis koncertjét is élvezhették a résztvevők.

 A nevezési díjakból befolyt összeget a szervezők jótékony célra ajánlották fel: az „Együtt Ábel Egészségéért Alapítvány” részére, segítve ezzel a büki kisfiú, Pukler Ábel gyógyulását, valamint a „Csepregi Óvodásokért Alapítványnak”, hogy a Csepregi Óvoda tovább fejlődhessen, szépülhessen. A felajánlott összeg 1 400 000 Ft.

A szervezők a félmaratont közösségkovácsoló és hagyományteremtő szándékkal hozták létre, így az első verseny sikerére alapozva készülnek a jövő évi rendezvényre.

The post I. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás