10 milliárd forintból nyitott képzési központot Budapesten a Wizz Air

10 milliárd forintból nyitott képzési központot Budapesten a Wizz Air

Két mozgó repülőgép szimulátor, korszerű utastéri oktatóeszközök és naponta akár 300 tanuló képzése. Átadták a Wizz Air 3800 négyzetméteres, a legkorszerűbb technológiával felszerelt képzési központját, a Wizz Air Training Centre-t Budapesten.

A Wizz Air Európa egyik legmodernebb képzési központját hozta létre: a Wizz Air Training Centre két, Airbus A320 pilótafülkét modellező CAE 7000XR Seriesmozgó szimulátorral van felszerelve. A CAE egy tíz évre szóló üzemeltetési szerződés keretében a szimulátorok üzemeltetését és karbantartását is ellátja. A Wizz Air Training Centre-ben helyet kapott a TFC ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a Flame Aviation új generációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképző központja is. Az integrált képzési központban egymás mellett zajlik majd a pilóták és az utaskísérők képzése.

A létesítményben a Wizz Air nemzetközi hálózatának minden pontjáról érkezett, naponta akár 300 kadét is tanulhat. A közép- és kelet-európai régió legújabb képzési központjában tantermi oktatásrepülés szimuláció valamint kabin kiképzés is az oktatási paletta részét képezi. A Wizz Air Training Centre-ben az alapkiképzésen felül rendszeresen ismétlő földi tréningen is részt vesznek majd a pilóták, valamint típusjogosítást is szerezhetnek.

Az új Wizz Air Training Centre ad otthont a Magyarországon szeptemberben elindított Wizz Air Pilótaakadémiának, amely repülni még nem, vagy kevéssé tudó, ambiciózus fiataloknak biztosít egyedi lehetőséget, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilótaengedélyt, és a Wizz Air pilótájaként dolgozzanak. A program keretében a WIZZ, hogy könnyítse pilótakarrierjük beindítását, a tandíj jelentős részének előfinanszírozásával támogat minden kadétot, aki teljesít bizonyos feltételeket. A Wizz Air magas minőségi követelményeinek megfelelő oktatást, szerződött pilótaképző szervezetek biztosítják.

Az új Wizz Air Training Centre több mint 30 millió eurós beruházással épült fel. Ez befektetés azokba a tehetségekbe, akik  Közép-Európa szívében, Budapesten, egy ultramodern létesítményben valósíthatják meg az álmaikat, hogy pilótává, illetve utaskísérővé válnak. A Wizz Air Training Centre lehetőség van egy harmadik szimulátor beépítésére is, amivel a vállalat felkészült , hogy soha nem látott növekedési pályát befutva 300 repülőgépet működtető légitársasággá fejlődjön.

Forrás