A VW Drive találkozása a jövő mobilitásával

A VW Drive találkozása a jövő mobilitásával

A Volkswagen interaktív közösségi teret nyitott Berlinben, ahol a csúcsmodellek mellett kiállításokkal, vitaestekkel kulturális programokkal és oktatási műhellyel várja az érdeklődőket. A cél: véleménycsere az autóipar és a felhasználók között mobilitás kihívásairól és a lehetséges megoldásokról. Minden program ingyenes!

A világ legnagyobb autókonszernje, a német Volkswagen különleges közösségi teret hozott létre Berlinben.

Egyedülálló autós közösségi tér

A VW-DRIVE a német főváros szívében, az Unter den Linden és a Friedrichstraße kereszteződésében működik 2015 óta. A látogató-, konferencia és tudásközpontban a jövő mobilitása áll a fókuszban.

A látogatók a VW-csoport márkáin (Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, valamint a haszongépjárműgyártó Scania és MAN) keresztül ismerkedhetnek a legújabb trendekkel a mobilitás és környezet, a fenntartható fejlődés, az innováció, a design kapcsolatának területeiről.

A VW-DRIVE vitafórumot biztosít a közlekedés aktuális kérdéseiről a politika, a kultúra, a művészet és a társadalom kontextusában. A 4500 négyzetméteren kiállítások, felolvasóestek és koncertek is rendszeresen megrendezésre kerülnek.

Elektromobilitás a jövő?!

A VW bemutatóterem, az állandó kiállítások és a kulturális programok mellett időszaki tárlatok is várják az érdeklődőket. A következő május 12-én nyílik. A téma az elektromobilitás lesz. Az apropó a 2020-ban piacra kerülő VW I.D., a konszern első teljes egészében elektromos meghajtású autócsaládja.

Mint az egész látogatóközpontban, az új kiállításon is az interaktivitás a vezérlő elv. A német gyártó a látogatók aktív bevonásával szeretné meggyőzni a szkeptikusokat az elektroautók előnyeiről. Igyekszik eloszlatni a tévhiteket, a városi legendákat és a megalapozatlan félelmeket.

500 modell, miniben

Akinek nem elég a helyszínen elmerülni a technika világában, a VW-DRIVE shopjában a kiállításokhoz kapcsolódó emléktárgyakat vásárolhat. Nagy népszerűségnek örvendenek a modellautól. 500 típus közül válogathatunk.

Az aktuális tárlatokhoz, rendezvényekhez és természetesen a cégcsoport legendás autóihoz kapcsolódó irodalom is helyet kap a polcokon.

Gyerekjáték komolyan 3D-ben

Az iskolásoknak interaktív oktatási műhelyt kínál a VW berlini közösségi tere. A DRIVE BY KIDS részbe az általános iskolák felső tagozatos osztályait várják. A központban a programozás és ezzel a matematika, azon belül pedig az algoritmusok állnak. A gyerekek egy szoftver segítségével önállóan fejlesztik őket.

Az így létrejött alkotásokat 2D és 3D nyomtatókkal a valóságban is életre kelnek. A VW minden félévben 1000 euróval jutalmazza a legkreatívabb alkotást elkészítő kiiskolást és osztályát. A téli szemeszterben 2000 diák és kísérő pedagógus vette igénybe a VW oktatási központjának ajánlatát.

Teret is adnak

A VW közösségi tere konferenciaközpontként is működik. Öt, különböző méretű helység és az egyedülálló panorámájú VIP-terem bérelhető. A VW-DRIVE nem csak helységet, komplett rendezvényszervezést és -lebonyolítást is kínál, amelyben a catering is benne foglaltatik.

Az ételek a helyszínen készülnek, ugyanis a közösségi központnak étterme és kávézója is van, amely megfizethető árakon kínálja a legmagasabb kulináris elvárásoknak is kielégítő ételeket és italokat.

Fogadtatás a virtuális térben

A hét minden napján 10-tól este 8-ig nyitva tartó VW-DRIVE jó fogadtatásban részesült. Az ingyenesen látogatható közösségi tér 4,6-so értékelést kapott a Google felhasználóktól.

Kisebbségben vannak azok, akik Rudolfhoz hasonlóan marketingfogásnak tartják az egészet, amellyel a VW „a dízelbotrányról akarja elterelni a figyelmet.”

A többség Markushoz hasonlóan véletlenül tér be és meglepődik, „milyen érdekes és interaktív az egész”. Mások mellett Torsten és Ilja is kiemeli, hogy „nincsenek rámenős eladók, akik autót vagy legalább ajándéktárgyakat akarnának ráerőltetni a betérőkre”.

„A mobilitás, a jövő kihívása és az interaktív kísérletezés állnak a középpontban. Globálisan mutatják be a témákat. A VW autói csak mellékes szerepet játszanak” – emeli ki Andreas.

Sok látogató legnagyobb örömére számos autó ki van állítva. „Legyűgözök a ’70 éves a Porsche’ kiállítás autócsodái” – írta Marcel az aktuális időszaki tárlat kapcsán.

Petrus Szabolcs

Forrás