Elindultak Magyarország és Erdély között a FlixBus járatai

Elindultak Magyarország és Erdély között a FlixBus járatai

Június 26-tól ismét útra keltek a FlixBus Magyarország és Erdély között közlekedő járatai. Budapestről Románia nyugati országrészének több mint 15 településére lehet újra zöld távolsági busszal utazni.

Eleinte heti ötször jár majd többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Csíkszereda, Székelyudvarhely és a magyar főváros között közvetlen éjszakai busz, emellett Temesvárra és Aradra is van lehetőség átszállás nélkül eljutni Budapestről. A FlixBus az utasigényekkel párhuzamosan szeretné tovább bővíteni a régióban elérhető összeköttetések számát a következő hetekben.

„A tavalyi évben Budapest a legnépszerűbb európai célállomások között volt a Románia területéről induló utasaink körében, így fontosnak tartottuk, hogy a hálózatunk újraindítása után a lehető leghamarabb utazási lehetőséget biztosítsunk ezen a viszonylaton.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

A FlixBus Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezetett be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek vannak érvényben a Magyarország és Románia között közlekedő járatokon is.

A távolsági buszok alapos fertőtlenítése mellett az utasoknak is biztosítanak kézfertőtlenítőt a fedélzeten. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

Forrás