Napi cukiság: Fehér szamárcsikó a Debreceni Állatkertben!

Napi cukiság: Fehér szamárcsikó a Debreceni Állatkertben!

A Debreceni Állatkert lakói egész évben remekül érzik magukat, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a tavaszi és nyári bébibumm után az intézmény ősszel is újabb apróságok születéséről számolhat be.

A parlagi szamárménesben különösen szép gyarapodást hozott az idei év, miután immár a harmadik egészséges utódot köszönthetjük. Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör szeptember 10-én jött világra egy bő év vemhességet követően, gondozói pedig – hagyományukhoz hűen – a születésnapjára eső névnap szerint keresztelték el, így a Hunor névre hallgat. Az anyja mellől még jó ideig nem tágító, de sokat játszadozó és napfürdőző csikóval kibővült szamárcsapatot a Vidámpark területén található karámban tekinthetik meg a látogatók.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak; többek között hazánk egyetlen őshonos szamárfajtáját, a parlagi szamarat is. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

Forrás