“Aki szeret és akar utazni, sokáig nem fogja tudni elkerülni, hogy beoltassa magát”

“Aki szeret és akar utazni, sokáig nem fogja tudni elkerülni, hogy beoltassa magát”

Reményeim szerint április-májusban már egyértelműen érezni fogjuk az utazási kedv visszatérését – mondta Az Utazónak Taskár Tamás, a TUI Magyarország Kft. értékesítési igazgatója.

– Mit terveznek, mit várnak 2021-től?

– Azt, hogy ismét utazni fognak az emberek! A 2019-es szint elérése természetesen még túl merész elvárás lenne, de ha újra rendszeressé válnak a foglalások, a charter járatok – még ha kisebb számban is, mint korábban – megfelelő töltöttséggel tudnak elindulni, az már mindenképp pozitívumnak tekinthető, arra már lehet építkezni. Fontos lenne, hogy ne jöjjön ismét egy olyan hullámvölgy, mint ami sajnos 2020 szeptemberében újra mélyre lökte a turizmus. A tartós növekedés lenne a legfontosabb, hogy az utazni vágyót kedvét a bizonytalanság minél kevésbé vegye el.

– Mikorra várja, hogy az utazások végre beindulnak a világban?

Reményeim szerint április-májusban már egyértelműen érezni fogjuk az utazási kedv visszatérését.

– Mikorra várja, hogy Magyarországról is megindulnak az utazók külföldre? Mi kellene hozzá?

– Arra számítok, hogy világszinten és Magyarországon egyaránt hasonlóan fog ez alakulni. Egyértelműen az oltás adhatja majd a legnagyobb lökést. Úgy gondolom, aki szeret és akar utazni, sokáig nem fogja tudni elkerülni, hogy beoltassa magát, mert nélküle meglehetősen körülményes marad, adott esetben lehetetlen lesz az utazás.

– Elsősorban melyek lehetnek azok a desztinációk, amelyek idén a magyar utazók szempontjából a kedvencek lehetnek és miért? (Mennyire van esélyük a távoli desztinációknak?)

Jelenleg a Maldív-szigetek az abszolút favorit, az összes desztináció közül. Nyáron a szokásos kedvenc TUI célterületek, elsősorban Törökország, Görögország és Spanyolország erősödésére számítok.

– Mikorra várja a külföldi turisták magyarországi megjelenését, a budapesti turizmus újraindulását?

– Beutazással nem foglalkozunk, de mivel világjárványról van szó, nagyjából párhozamos fellendülésre számítok a ki- és a beutazás terén.

– Ön szerint az utazási szolgáltatók elvárnak-e friss PCR tesztet, vagy oltási igazolást az ügyfeleiktől, vendégeiktől?

– Magam is kíváncsian várom, hogyan fognak a szolgáltatók, elsősorban a légitársaságok lépni ezen a téren. Mindenesetre ismét csak az oltás szerepét szeretném kiemelni: hosszú távon e nélkül biztosan sok esetben körülményes lesz az utazás, elsősorban repülővel, úgyhogy azt gondolom, igen, ezek elvárások lesznek.

É. M. Z.

Forrás