5 kérdés, 5 válasz – és aki felel: Klemm Balázs, a Hotel&More Group vezérigazgatója

5 kérdés, 5 válasz – és aki felel: Klemm Balázs, a Hotel&More Group vezérigazgatója

Nyárra már mindenképpen jó esély van a teltházas belföldi turizmusra – mondja Klemm Balázs a Hotel&More Group vezérigazgatója.

1. Mit terveznek, mit várnak 2021-től?

A belföldi turizmus további erősödését prognosztizálom és ebből adódóan az internetes jelenlét meghatározó szerepére, valamint az online foglalások további térhódítására számítok.

2. Mikorra várja, hogy a belföldi turizmus újraindul Magyarországon?

Azt gondolom, hogy márciusban már enyhülhetnek valamelyest a korlátozások, fokozatosan elkezdődik az “újra nyitás “, nyárra már mindenképpen jó esély van a teltházas belföldi turizmusra. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, nagy szerepe van annak, hogy sikerül-e addigra kellő mértékű átoltottságot elérni a lakosság körében. Szállodáink, az idényjelleggel működők kivételével, az üzleti utazók számára továbbra is nyitva vannak.

3. Mikorra várja a külföldi turisták magyarországi megjelenését, a budapesti turizmus újra indulását?

Úgy vélem, hogy ha világszerte, vagy legalább Európában megfelelő mértéket ér el az átoltottság, akkor nyártól már a külföldi turisták megjelenésével is számolhatunk. Reálisan azonban 2022-2023-ra várom azt a szintet, ami 2019-ben volt Magyarországon.

4. Felújítások, programok és ajánlatok kapcsán mivel készülnek a belföldi és a külföldi turizmus újra indulására?

Mivel a szervező munka a pandémia alatt sem állt le, terveink szerint ősszel, Magyarországon és külföldön is új – köztük épülő – szállodák csatlakoznak a Hotel&More Grouphoz. Ami a felújítási munkálatokat illeti, az általunk üzemeltetett szállodákban minden szobát és közösségi teret újrafestettünk. Balatonvilágoson a Világos Hotel tetejére napelemek felszerelését kezdtük meg, másutt a medencéket újítottuk fel, miközben a fűtéskarbantartás mellett szivattyú, illetve ahol kellett, burkolat cserére, illetve új bútor vásárlására is sor került.

5. Ön szerint az utazási szolgáltatók elvárnak-e friss PCR tesztet vagy oltási igazolást az ügyfeleiktől, vendégeiktől?

Nem hiszem, hogy erre jogszabályi háttér nélkül sor kerülhetne a szolgáltatók részéről. Ugyanakkor bejegyeztük a biztonsagosnyaralas.hu és a safetyholiday.com domaineket, az utazások megindulása idején ezekkel kapcsolatban újdonságot tartogat a cégcsoportunk. Bár vendégeinktől nem kérünk PCR tesztet – számítva a felelősségteljes magatartásukra – mi azonban időszakosan végzünk PCR teszteléseket a dolgozóink – különösen a konyhai alkalmazottak és a vendégekkel gyakrabban érintkező munkatársaink – körében.

é.m.z.

Forrás