Van hó! Versenyek a sípályákon márciusban

Van hó! Versenyek a sípályákon márciusban

Tavasz van gyönyörű, mondanánk a költővel. Valóban a héten tavaszias volt az idő, de a hét végére egy hidegfrontot várnak a meteorológusok. És ez jó hír a síelőknek, és a szabadban sportolni vágyóknak.

Az egyik legszebb téli hétvége várja a sízőket itthon, mert szép napsütést is jósoltak, Fehér Gyula meg reggel fagyos pályákat, napközben kellemesen enyhe időt ígér. Kár lenne kihagyni! Mind az öt hóágyúzott síterep várja a téli sportok szerelmeseit – biztat a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke.

A síelők szerelmeseinek jó híreket mondott Mátraszentistvánból Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője:„ A hétvégén visszatér a hideg, napközben ismét fagyni fog a Magas-Mátrában. Az alacsony harmatpontnak köszönhetően eddig a meleg éjszakákban is kifagytak a Sípark pályái. A következő napokban azonban egy hidegfront miatt napközben is hideg lesz, ez pedig konzerválja a havat. A hétvégén az összes hóágyúzható pálya működni fog 3,4 km hosszban, mellettük az összes lift üzemel. A tervek szerint húsvétig lehet majd síelni a Mátrában.”

Fotó: Mészáros Cecília

A hüttében ismét egy specialitást kínálnak, BBQ Pulled Pork tál néven, amit az éhes síelők szigorúan elvitelre vásárolhatnak. Indulás előtt érdemes megnézni a webkamerákat ezen az oldalon. A házirendbe foglalt Covid protokollt mindenkinek kötelező betartani. Erről bővebben a sipark.hu weboldalon olvashatnak.

Márciusban sok versenyt rendeznek, azt írja, hogy Mátraszentistvánban március első hetében több síverseny is lesz (DiákOlimpia, Para Ob. stb.). Március második hetében pedig várja a síelőket Sátoraljaújhelyen a 3 napos Hómenők Kupa, a Mátrában pedig a sífutó DiákOlimpia.

Végül a kérdés: mennyi hó van még itthon? Az aktuális hójelentés itt található.

Bódi Ágnes

Forrás