Biztonságos utazás gyémánt szinten

Biztonságos utazás gyémánt szinten

A világ legnagyobb non-profit szervezeteként működő nemzetközi légi szövetség, a légiutasok elégedettségét fókuszba helyező APEX szerint a legmagasabb higiéniai szintre ért a Turkish Airlines.

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines már a covid világjárvány kezdetétől a a legmagasabb szintre emelte higiéniai normáit azért, hogy utasainak egészséges és biztonságos környezetet biztosítson a repülőutak során. Ennek eredményeként a SimpliFlying által működtetett APEX Health Safety program keretében a legmagasabb szintű gyémánt státuszt érte el. Az elismerés értékét növeli, hogy a gyémánt szint megszerzéséhez egy 58 pontból álló ellenőrzőlistából álló auditon kell megfelelni. Az online módon, ingyenesen kitölthető kérdőiv 10 kategóriát ölel fel, beleértve többek között a tesztelést, a nyomon követést, a földi eljárásokat és a repülés közbeni intézkedéseket is.

A török légitársaság szerint az elismerés azért is komoly fegyvertény, mert az utazási ágazat jelenleg történelme legsúlyosabb válságával néz szembe, mert miközben az emberek szívesen utaznának, a veszély miatti félelem még sokakat visszatart. Így, miközben a végső megoldást az oltás jelenti, a légitársaság a napi üzemelés során ma is a lehető legnagyobb gondossággal jár el utasainak védelme érdekében.

A Turkish Airline ehhez kapcsolódva különösen örömtelinek tartja, hogy – elsősorban a szabadidős célállomásokra – már egyre több jegyet értékesítenek, miközben a Budapestről induló járatok száma is emelkedik: a 2021-es nyári menetrendben a Budapest és Isztambul közötti útvonalon közlekedő TK járatok a hét minden napján üzemelnek. Emellett a Turkish Airlines 236 célállomást magába foglaló hálózatának más úticéljaira induló járatok száma is fokozatosan növekszik.

Jótanácsként hozzáteszik: a tengerészek és a tranzit utasok kivételével a Törökországba érkező utasoknak az indulás előtt 72 órán belül készített negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk. Ez a kötelezettség minden 6 évesnél idősebb utasra vonatkozik 2020. december 30-ig.

Ugyanakkor, arra való tekintettel, hogy a mai időszakban nehéz tervezni, a Turkish Airlines rugalmas utazási lehetőséget biztosít utasainak, akik korlátlanul módosíthatják a 2020. március 21. és 2021. december 31. között vásárolt jegyeket. Ha a készpénz-visszatérítés helyett más lehetőséget keresnek, olyan utalvány kapnak, amely 15 százalékkal nagyobb értéket ad hozzá az eredeti jegyárhoz, vagy a jegyérték minden 10 eurójára 1000 plusz mérföldet tesz hozzá, amit a törlés esetén hozzáírnak a Miles & Smiles törzsutas pontjaikhoz.

Forrás