Villáminterjú a terasznyitásról – aki válaszol: Dudás Ildikó, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest pr-igazgatója

Villáminterjú a terasznyitásról – aki válaszol: Dudás Ildikó, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest pr-igazgatója

Az Utazó magazin a teraszok megnyitása kapcsán kérdezte meg az érintetteket arról: miként készülnek és mire számítanak annak kapcsán, hogy végre ismét fogadhatnak vendégeket? Aki most válaszol: Dudás Ildikó, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest pr-igazgatója.

– Nyitottak már?

– A kormányzati előírásoknak megfelelően április 24-én, szombaton megnyitott mindkét teraszunk, az ÉS Bisztró és Blue Fox The Bar. Várjuk a következő szakaszt, amikor már az éttermek és bárok belső részei is megnyithatnak, remélhetőleg a hét végén ez is megtörténik.

– A nyitvatartási idő, hogy alakul?

– Az ÉS Bisztró terasza minden nap 11.00-tól 21.30-ig tart nyitva, a Blue Fox Patio pedig minden nap 8.00-tól 21.30-ig. Amint a belső terek is megnyithatnak, változhatnak a nyitvatartási idők.

– Milyen higiéniai szabályokat vezettek be?

– A Kempinski White Glove Services már a járvány legelején minden Kempinski szállodában bevezetésre került és azóta is ezekhez az előírásokhoz tartjuk magunkat. Feladataik ellátása közben a Kempinski alkalmazottai maszkot viselnek, amikor közvetlen kapcsolatba kerülnek vendégeinkkel éttermeinkben és bárjainkban. Szállodáink közösségi tereiben fertőtlenítők állnak rendelkezésre. A korábbinál szigorúbb takarítási és fertőtlenítési eljárásokat vezettünk be a mindenhol a szállodában, így a közös terekben, éttermekben is. Lehetővé tesszük, hogy mind a vendégek, mind az alkalmazottak betartsák az ajánlott 1,5–2 méteres távolságot, éttermeinkben és bárjainkban is.

– A személyzet hány százaléka tud dolgozni?

– Mindenki nagyon várta már, hogy enyhüljenek a korlátozások és újra fogadhassuk a vendégeket. Egyike vagyunk azon kevés szállodáknak, amelyek meg tudták tartani személyzetük jelentős százalékát. Amennyiben a vendégszám emelkedik, elképzelhető, hogy keresünk új munkaerőt is.

– Milyen lesz a választék a megszokotthoz képest?

– Nem csökkentettük étlapjainkon az ételek számát, így a kínálat a megszokott lesz.

– Hogy alakulnak majd az árak tavalyihoz vagy az onlinehoz képest?

– Az infláció mértékének megfelelően volt egy kisebb áremelés.

– Milyen vendégseregre számítanak?

– A járvány előtt is nagyon kedvező volt éttermeink, bárjaink vendégösszetétele, hiszen a vendégek több mint 50 százaléka nem a szállóvendégek közül került ki, hanem a helyi, városi vendégekből. Mivel a határnyitás még várat magára, valószínűleg a magyar és a Budapesten élő külföldiek aránya még magasabb lesz a következő időszakban.

émz

Forrás