A tengeri kókusz nyomában a csodálatos Seychelles-szigeteken

A tengeri kókusz nyomában a csodálatos Seychelles-szigeteken

A Seychelles-szigetek az Indiai-óceán gyöngyszemei. Madagaszkártól északkeletre helyezkednek el, és nagyon közkedvelt helynek számítanak a turisták körében. Praslinon, a második legnagyobb szigeten található Anse Lazio, amit a világ egyik legszebb tengerpartjának tartanak.

Lágyan hullámzó, kristálytiszta víz, hófehér homok, pálmafák és csodaszép, partmenti valamint vízből kikandikáló sziklák, amik még érdekesebbé és megigézőbbé teszik a látványt, ahogy szikrázva visszaverik a fényt, emellett otthont és búvóhelyet adnak a kisebb élőlényeknek.

Ám ha a turistában van egy kis kalandvágy, és nem csak a tengerben szeretne lubickolni, a sziget erre is lehetőséget ad, hiszen nem csak a szépségéről híres, hanem a különleges élővilágáról is. Ugyanis Paraslin szigete az egyetlen hely a világon, ahol még fellelhető a Coco-de-Mer, azaz a tengeri kókusz. Ez a pálmafa hozza a világ legnagyobb növényi termését, ami akár 18 kiló is lehet, valamint neki vannak a világ legnagyobb levelei, amik akár 6 méter átmérőjűek lehetnek.

És ha felkeltette a hely a kedves olvasó érdeklődését, nem kell elővennie a 2022-es naptárat, hogy akkorra keressen megfelelő időpontot az utazásra, ugyanis a sziget már márciusban kinyitja határait. A legtökéletesebb hely a kikapcsolódásra, és a felüdülésre ilyen hosszú bezártság után.

Király Réka

Forrás