Turistaattrakció Balassagyarmatnál: elkészült a Palócring, a leghosszabb hazai gokartpálya

Turistaattrakció Balassagyarmatnál: elkészült a Palócring, a leghosszabb hazai gokartpálya

Átadták Balassagyarmat mellett Magyarország leghosszabb gokartpályáját, a frissen elkészült Palócringet, melyen nemzetközi versenyek rendezésére is lesz lehetőség.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, alig egy év alatt valósult meg az a terv, amely alapján megépítették az 1,2 kilométer hosszú aszfaltcsíkot. Az átadáson Weingartner Balázs, a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) elnök-vezérigazgatója elmondta, a gokartozás az autóversenyzés olyan előszobája, amely a szélesebb közönség számára is elérhető, a HUMDA egyik célja pedig az, hogy felkutassa a jövő autó- és motorversenyzőit.

Weingartner Balázs hozzátette, az ilyen fejlesztések nemcsak az autósportnak, hanem a szorosan hozzá fűződő területeknek, a közlekedésbiztonságnak és az autóiparnak is hasznosak hosszú távon. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, az elektromos gokartozás – melyre szintén van lehetőség a Palócringen – “nagyon fontos a HUMDA számára”, a szervezet ugyanis jövő hétfőn indítja el Junior Gokart Challenge elnevezésű programsorozatát, melynek során szimulátorokon és elektromos gokartokon mérethetik meg magukat az érdeklődők.

A Palócring a beruházó Drégely és Környéke Egyesület tervének első üteme, a folytatásban pedig a nemzetközi versenyek megrendezéséhez szükséges kiszolgáló létesítményeket is megépítik, ezek várhatóan 2022-ben készülnek el. (MTI)

 

Forrás