Koncert, vonatozás, SUP meg egy kis káposzta az advent jegyében – hétvégi programajánló

Koncert, vonatozás, SUP meg egy kis káposzta az advent jegyében – hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén sem kell unatkoznunk: SUP-deszkán lapátolhatunk Hévízen, a melegen gőzölgő patakban, Szolnokon a káposzta bűvöletébe kerülhetünk, a fővárosban pedig vonatozás vagy koncert teheti szebbé a napunkat.

Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások Szolnokon

Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon az adventi időszakban. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: a Kossuth téri adventi falu december 31-ig, a Hild téri karácsonyi vásár december 24-ig tart nyitva. A Kossuth téren kihelyezett huszonkét faházban a kézművesek egyedi termékeikkel, gasztronómiai különlegességekkel, fűszeres borral, teákkal, karácsonyi fényekkel, ünnepi hangulattal várnak mindenkit – tájékoztatott.

Forrás: info.szolnok.hu

A város tizenkét méteres karácsonyfája a téren látható, ahogy a betlehemi installáció is. A rendezvény területén található a csaknem egytonnás adventi koszorú.
A polgármester kitért arra, hogy a Kossuth téren az adventi gyertyákat november 26-án, pénteken, illetve december 4-én, 11-én és 18-án, szombati napokon gyújtják meg sorrendben a görögkatolikus, református, evangélikus és katolikus egyház képviselői. Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: négyezer méteres fényfüzér világítja meg a Kossuth teret és környékét. Emellett minden pénteken és szombaton zenei produkciók lesznek a Kossuth téren.

Az adventi falu a kisgyermekes családoknak is kínál kikapcsolódást. A szabadtéri színpad előtti macskaköves részen “fényvarázs házikó”, labirintus és a “törpék háza” lesz látható. A szervezők figyelembe vették, hogy ne legyen olyan játék, amelynek keretében a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással – mondta az ügyvezető igazgató. A december 24-ig nyitva tartó Hild téri karácsonyi vásáron a hagyományőrzők, kézművesek kapnak főszerepet. December 4-én “káposztás hétvégére” várják az érdeklődőket káposztás finomságokkal, kézműves kiállítókkal. December 12-én helyi termékek vására, december 18-án kézműves adventi vásár lesz a Hild téren.

Mikulás-programok a gyermekvasúton

Ahogy arról már írtunk, színes programokkal és ajándékokkal várják a gyerekeket Mikulás alkalmából a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Csillebérc állomásán a hétvégén, ez alkalomból mindkét nap sűrített menetrend szerint közlekednek a vonatok budai hegyekben.

Mikulás sup- túra a gőzölgő Hévíz-patakon

Forrás: Facebook – SUP the Lifestyle

“2019 decemberben volt az első ilyen különlegesnek mondható , kalandos sup túrám ezen a varázslatos környéken. Idén ismét visszatérünk és rendszeresen lesz lehetőség a gőzölgő patakon, tündérrózsák között evezni, hidak alatt bujkálni és egy igazan különleges kalandtúrán részt venni. Mivel mikulás túra lesz ezért adjuk meg a módját az evezésnek!!!!  Mikulásnak öltözni ér….sőt mikulássapka kötelező viselet lesz.” – így invitálták téli evezésre a meleg Hévíz-patakra a túrázókat. A program népszerű, így gyorsan elfogynak a helyek, de vasárnapi látványosságnak sem utolsó a program.

Modern Art Orchestra-koncert a Várkert Bazárban

Our Daily Moods címmel ad a Modern Art Orchestra (MAO) adventi koncertet a Várkert Bazár rendezvénytermében december 5-én. Az esten két énekes, Harcsa Veronika és Pocsai Kriszta is színpadra lép. A hazai és nemzetközi dzsessz, illetve a kortárs zene színterén egyaránt ismert MAO mostani koncertjén népszerű és kevésbé ismert dalok szólalnak meg nagyzenekari hangszerelésben – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, az egyik közreműködő, Pocsai Kriszta a hazai énekesnők közül a leghitelesebben tudja tolmácsolni Ella Fitzgeraldot. A másik vendégfellépő, Harcsa Veronika hangja olyan darabokban egészül ki a Modern Art Orchestra hangszeres csapatának játékával, mint a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél Foundations című lemeze vagy egy kortárs megzenésítésben elhangzó Ady-vers.

Forrás