Legendás hotel felújítására írtak ki tervpályázatot

Legendás hotel felújítására írtak ki tervpályázatot

Tervpályázatot ír ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a debreceni Aranybika épülettömbjének megújítására – jelentette be az MCC kuratóriumi elnöke.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára jelezte: az épületegyüttes komplex felújítására vonatkozó építészeti tervpályázat eredményeként az engedélyes tervek a jövő év elejére várhatóak, utána megkezdődik a kivitelezés.

A beruházás első ütemében lebontják a szocializmusban épült új szállodarészt, és a helyére kerülő épületbe költöztetik majd át az MCC-s képzéseket, a régi Aranybika pedig a felújítás után visszakapja a szállodafunkciót – ismertette Orbán Balázs.

A Hajós Alfréd tervei alapján épült Aranybika szálló teljes körű, műemléki felújításon esik át. Az a céljuk, hogy az új épületrész a patinás szárny történelmi stílusát követve, egy 21. századi elvárásokat kielégítő, az MCC oktatási programjainak befogadására alkalmas létesítmény legyen – mondta.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a városi identitás részének nevezte az Aranybikát, amely nem csupán szálloda, hanem a Bartók teremmel, a Víg mozival, az egykori török fürdővel fontos közösségi és kulturális tér is. Reményét fejezte ki, hogy a teljes megújulás után “újra a debreceni büszkeség részévé válik az Aranybika”. (MTI)

Forrás