Nagyon bejött az „egy jegy-sok utazás” akció

Nagyon bejött az „egy jegy-sok utazás” akció

Sikerrel zárultak az Európai mobilitási hét hazai programjai, amelynek eseménysorozatába a MÁV több akcióval is bekapcsolódott. Pár nap alatt több mint 10 ezer ingyenes kerékpárjegyet állított ki, az autómentes napon pedig több mint 13 ezren vásárolták meg a korlátlan utazásra jogosító, kedvezményes jegyet.

A kormány célja hazánk teljes klímasemlegességének elérése 2050-ig, amiben kiemelt szerepet játszik a károsanyag-kibocsátás ötödéért felelős közlekedés zöldítése – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyre többen ismerik és használják a környezetbarát, fenntartható városi közlekedési lehetőségeket.

A MÁV öt nap alatt összesen 10 854 ingyenes kerékpárjegyet adott ki az utasok részére, ezek száma mintegy duplán meghaladta a héten eladott normál díjszabású kerékpárjegyekét. Az autómentes napon pedig egy különleges, legfeljebb 250 forintba kerülő jeggyel a MÁV-Start, a Volánbusz, a GYSEV vagy a MÁV-HÉV bármilyen helyközi járatán korlátlanul lehetett utazni egész nap, az ország teljes területén. A MÁV-Start munkatársai az ezen a napon négyszer több tízkilométeres jegyet adtak el, mint előtte egy héttel. Így a többi szolgáltató eladásaival együtt jóval 13 ezer felett lehet az átlagos eladási számok felett értékesített jegyek száma.

Forrás