Újra kinyitott a miskolctapolcai Barlangfürdő

Újra kinyitott a miskolctapolcai Barlangfürdő

Az önkormányzat és turisztikai vállalkozások összefogása révén újra megnyitották a miskolctapolcai Barlangfürdőt – közölte Miskolc polgármesteri hivatala. A komplexumot nemrégiben az energiaárak és a rezsidíjak emelkedése miatt kényszerültek átmenetileg bezárni.

A közleményben idézték Veres Pált, a város független polgármesterét, aki elmondta: a közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy újra megnyithassa kapuit a Közép-Európában egyedülálló termálfürdő.  “Ezzel Miskolc megmutatta, hogy összefogással a legnehezebb helyzetben is lehet sikereket elérni, és Miskolc ismét bizonyította, hogy a miskolciak számíthatnak egymásra, hogy a miskolciak csak egymásra számíthatnak igazán” – fogalmazott a városvezető.

A város önkormányzata vállalta, hogy az átmeneti zárva tartás melletti rezsidíjhoz, egyéb költségekhez szükséges 100 millió forintos támogatás mellett további 22 millió forintot biztosít a nyitáshoz. A miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy több mint 20 millió forinttal járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához – írták.

“Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat” – áll a közleményben.

Forrás