Erre biztosan nem számított a Toyotától: autógyár és a gasztronómia

Erre biztosan nem számított a Toyotától: autógyár és a gasztronómia

A Toyota korábban már hírt adott arról, hogy az általa a Fuji egy lábánál épített zéró emissziós jövőváros, a Woven City az egészségtudatos táplálkozás mintavárosa is lesz, arra azonban talán kevesen számítottak, hogy társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív környezettudatos japán autógyártó innovatív főzési technikákkal rukkol elő.

Márpedig ez történt: a Toyota a Rinnaival karöltve elkezdte felfezedni a hidrogénüzemű főzési módszereket, lássuk hát, milyen potenciál rejlik azokban az innovatív főzési technikákban, egyenesen Woven Cityből, amelyek egyszerre ízletesek és fenntarthatóak.
A Toyota, a Woven Planet és a Rinnai új együttműködésbe kezdett a hidrogén potenciálisan minden területen elterjeszthető új alkalmazására a sütés és főzés terén. Közös céljuk, hogy hozzájáruljanak a karbonsemlegességhez és népszerűsítsék a fenntarthatóbb módszereket. Ezt azáltal kívánják elérni, hogy valós tapasztalatokat tesznek elérhetővé hidrogénüzemű sütési és főzési módszerekkel Woven Cityben és környékén – a Toyota a Japánban, Shizuoka prefektúrában található Susonóban fejleszt egy működő laboratóriumot.

A Rinnai célja, hogy hozzájáruljon egy egészségesebb életmód és egy fenntarthatóbb társadalom megteremtéséhez az emberek számára világszerte. Ezen erőfeszítések részeként a Rinnai megalkotta az „Innovációs Kiáltvány 2050″ című nyilatkozatát, amelynek célja a karbonsemlegesség elérése. 2022 májusában a Rinnai bejelentette a lakossági vízmelegítők 100 százalékban hidrogénüzemű technológiájának sikeres fejlesztését, és aktívan fejleszt számos egyéb hidrogénes berendezést.

A Toyota küldetése, hogy mobilitási vállalattá váljon, hozzájáruljon a fenntartható jövőhöz, és az elkövetkező generációkban jólétet teremtsen mindenki számára. Ennek az elképzelésnek a megvalósítása érdekében a Toyota megépíti Woven Cityt, ahol az emberek élhetnek, dolgozhatnak és szórakozhatnak, miközben a partnerek és a lakosok új találmányokat hoznak létre és tesztelnek. A fenntartható energia fejlesztése és hasznosítása a küldetés része, beleértve az új hidrogéntechnológiát, mint ígéretes lehetőséget a karbonsemlegesség felé, amely új mobilitási innovációkkal kombinálva az élet szerves részévé válik majd.

A Rinnai, a Toyota és a Woven Planet komoly célként tűzte ki a hidrogén alkalmazásának kiterjesztését és a globális karbonsemlegesség elérését. Ezúttal a sütést és főzést célozták meg közösen, hogy igazolják a hidrogénenergia otthonokban nyújtott képességeit, valamint kényelmét, hasznosságát és értékét – a mindennapi életre gyakorolt általános pozitív hatását. A cégek együttműködve tudományos megközelítést alkalmaznak, és minden lehetséges módot feltárnak annak érdekében, hogy elősegítsék a hidrogénüzemű főzés népszerűségének növelését, mint az ételkészítés új, előnyös megközelítését. A legbiztonságosabb és leghatékonyabb égetési módszerekre összpontosítanak, amelyek optimalizálják az összetevők ízét és állagát anélkül, hogy széndioxidot bocsátanának ki a főzési folyamat során.

„A jelenlegi propánon vagy földgázon alapuló főzési módszerek széndioxidot bocsátanak ki. Ezért fejlesztünk új, hidrogénnel működő főzési módszereket. hogy ezzel ajtót nyissunk a fenntartható, ízletes ételélmények előtt. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Rinnaival, a főzőberendezések specialistájával dolgozhatunk együtt, hogy felfedezzük a hidrogén olyan újszerű felhasználási lehetőségeit, amelyek a jövő fenntartható társadalmának alapjává válhatnak.” – teszi hozzá James Kuffner, a Toyota igazgatósági tagja és digitális vezérigazgató-helyettese, valamint a Woven Planet, vezérigazgatója.

Forrás