Elindult a Wizz Air harmadik járata Szaúd-Arábiába: irány Dammám!

Elindult a Wizz Air harmadik járata Szaúd-Arábiába: irány Dammám!

A Wizz Air elindította harmadik szaúd-arábiai járatát is Budapestről. Az új közel-keleti úticél, Dammám már elérhető átszállás nélkül, megfizethető áron az utazni vágyók számára.

A légitársaság két szaúd-arábiai járat indításával kezdete el a 2023-as évet, amelyhez most egy újabb egzotikus helyszínt társítottak. Ez idáig Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád, és az ország kapujaként ismert Dzsidda városa volt elérhető, a mai naptól kezdve pedig már Dammám is. A Perzsa-öböl partján elhelyezkedő káprázatos kikötőváros, Dammám, számtalan kulturális látványosságnak, múzeumnak és építészeti remekműnek ad otthont. Az olaj felfedezését követően mára már egy modern metropolisszá alakult át, amely a legkorszerűbb infrastruktúrával és élénk gazdasággal rendelkezik.

A Budapestet összekötő három szaúdi járat részét képezi a Wizz Air nagyszabású célkitűzésének, miszerint a légitársaság ebben az évben egymillió utast tervez repíteni az országba. A légitársaság ezzel támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, melynek szándéka 2030-ra megháromszorozni az országba irányuló utasforgalma.

„Nagy öröm számunkra, hogy a dammámi járat elindításával már három útvonalon is összeköti légitársaságunk Szaúd-Arábiát Budapesttel. A Magyarországról induló utasoknak ezáltal lehetőségük nyílik egy könnyebben elérhető, megfizethető utazási alternatívát választani a Szaúd-Arábiai Királyság kínálta csodás városok felfedezésére. A Wizz Air csapata izgatottan várja, hogy a Dammám városába tartó járatain is üdvözölhesse utasait!” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

„Szaúd-Arábia keleti tartományának fővárosaként Dammám egyaránt magába foglalja az Arab-öböl nyugodt hangulatát, és az egyedi, nyüzsgő infrastruktúrát. A Wizz Air ebbe a modern metropoliszba repülő járatai a Szaúd-Arábiával való szoros együttműködésünk újabb gyümölcsei. Az útvonalak sikerességéről nincs okunk kételkedni, hiszen az ország egyre népszerűbb turisztikai szempontból” – nyilatkozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója.

Forrás