Nyaralóhajózás: 4,6 milliárdot kap a Mahart

Nyaralóhajózás: 4,6 milliárdot kap a Mahart

A nyaralóhajózás megvalósításához szükséges feladatok ellátására 4,66 milliárd forintot kap az állami tulajdonú Mahart Magyar Hajózási Zrt. 2017 és 2019 között a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat szerint.

A döntés alapján a kormány elindítja egy új turisztikai termék, a magyarországi nyaralóhajózás alapjainak és hátterének megteremtésével kapcsolatos programot. A megvalósításhoz szükséges feladatok ellátására és a Felső-Tisza-vidék kishajóforgalmát segítő fejlesztések megvalósítására a Mahartot jelölték ki. A program előkészítéséhez, a műszaki tervezéshez és a közbeszerzések megkezdéséhez, hatástanulmányok elkészítéséhez és az engedélyezési eljárások elindításához az idén 100 millió forintot kap a társaság – írta az MTI.

A program jövő évi indításához – a kikötői infrastruktúra fejlesztéséhez, a vízi útvonalak kijelöléséhez, tíz hajó vásárlásához, képzések lebonyolításához, hajózási információs rendszer kiépítéséhez, illetve a későbbi új útvonalak előkészítéséhez – a 2018-as központi költségvetésből 2,79 milliárd forintot biztosítanak az állami tulajdonú vállalatnak.

A Keleti-főcsatorna bevonása – új útvonalak kialakítása, kikötők létesítése, hajópark bővítése tíz hajóval – érdekében 2019-ben 1,77 milliárd forintot kap a Mahart a kormányhatározat szerint.

The post Nyaralóhajózás: 4,6 milliárdot kap a Mahart appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás