Utazók figyelem! Sztrájk miatt minden keddi budapesti járatát törölte az Air France

Utazók figyelem! Sztrájk miatt minden keddi budapesti járatát törölte az Air France

Az Air France dolgozók munkabeszüntetése miatt minden keddi budapesti járatát törölte a légitársaság – derül ki az MTI szerint a Budapest Airport járatinformációs rendszerének adataiból.

A párizsi központú légitársaság keddenként négy járatot közlekedtet Budapestre, a reggeli 9.05-kor érkező gép után a 16.25-kor, a 17.20-kor, illetve a 22.55-kor érkező járatokat is törölte a légitársaság. A szerdai menetrendben szintén ez a négy járat várható, ezek a kedd délutáni információk szerint menetrend szerint közlekednek.

Az Air France dolgozói azért hirdettek sztrájkot, mert a szakszervezetek 6 százalékos béremelési javaslattal álltak elő, de a cég vezetése 1-1,5 százalékos, a fizetések reálértékét megtartó javaslattal állt elő. A menedzsment szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszútávú növekedési terve.

Az Air France-KLM légitársasági csoport a 2017-es évet az egy évvel korábbihoz képest 60 százalékkal jobb, 1,4 milliárd eurós üzemi eredménnyel, és 272 millió euró adózott veszteséggel zárta a holland hajózó személyzet új nyugdíj-megállapodása miatt.

The post Utazók figyelem! Sztrájk miatt minden keddi budapesti járatát törölte az Air France appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás