Idén a magyarok vízibirodalma lesz az Aquaworld

Idén a magyarok vízibirodalma lesz az Aquaworld

Péntektől fokozatosan nyílnak meg az Aquaworld egységei, medencéi és az Aquaworld Resort – fejtette ki Pfandler Katain a komplexum vezérigazgatója hozzátéve: a hotel és a vízibirodalom egyaránt azokra a magyar vendégekre fókuszál, akik a biztonságos hazai pihenésre, nyaralásra vágynak.

„Egyszerűbb volt bezárni, mint újranyitni” – mondta mosolyogva Pfandler Katalin a káposztásmegyeri Aquaworld komplexum újra startolása kapcsán. Ezért is terveztek fokozatos nyitást: amíg az Oriental Spa a fitness, a squash és a teniszpálya már május 22.-én pénteken kinyit, a külső medence május 29.-étől fogad vendégeket. Másnap május 30-tól pedig az Aquaworld összes kültéri medencéje is – nyitva lesz, miközben a nemzetközi láncok mellett első igazán nagy budapesti szállodaként, a négycsillagos Aquaworld Resort is várja már a vendégeket.

„Pünkösdre már érkeznek a foglalások és bár Budapest felszabadítása jogszabályi oldalról még nem történt meg teljesen, de bízunk abban, hogy a kormány tartja az ígéretét és a Budapesti nyitás valóban két héttel követi a vidéki könnyitésket és így a fővárosban is megnyílhat például az étterem belső tere” – elemez a vezérigazgatónő.

Ami az egészséghez kötődő biztonságot illeti, az Oriental Spa és az Aquaworld esetében egyaránt figyelembe veszik a jogszabályi előírásokat és a szakmai szervezetek ajánlásait. Mindkét fürdő a megszokott öltözőkkel várja a vendégeket, akiket megfelelő számban engednek be egyszerre , a biztonsági szalagokkal jelzett kijáraton lehet majd kimenni a külső medencékhez, ahol megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt is elhelyeznek, miközben a személyzet maszkot visel majd.

Az Aquaworld újranyitása azért is a különleges történetek közé tartozik, mert a március 16-i zárás után a teljes, 230 fős személyzetet egyben akarták tartani és ez sikerült is.

„Egy hónapnyi fizetés nélküli szabadságot kivéve mindenki folyamatosan a teljes fizetését megkapta, vagyis így most ismét a régi arcok köszönthetik a vendégeinket. Ezt a hatalmas anyagi terhet az Aquaworld vállalta magára, mert bár benyújtottuk a kérelmet az állami támogatásra, ha azt pozitívan bírálják el, a három hónapra úgy várható havi 10-11 millió még csak a töredékét sem fedezi annak, amit mi most magunkra vállaltunk a bérek kapcsán”- tette hozzá.

Az Aquaworld ráadásul nemcsak a teljes személyzettel, de teljesen megújulva is várja a vendégeket: minden olyan műszaki felújítást, karbantartást elvégeztek amit ideálisan nem a megszokott 80 százalékos telítettségű napokhoz, hanem a zárva tartáshoz érdemes igazítani: a vízgerinc vezetékek és az összes uszodai vegyszeradagoló cseréjét, miközben a csúszdapark összes csúszdája megújult és minden szállodai bútort cseréje is befejeződött a nyitásra.

A működési engedély nyári időszakban 1700 főre szól, de mi a távolságtartásra ügyelve eleinte csak e 5-600 fővel indulunk. Ezalatt mindenki megismerkedhet az új szabályokkal – aminek betartását a vendégeinktől is fokozottan kérjük – és június közepe, az iskola befejezése után számolunk azzal, hogy a vízibirodalomban és a szállodában jelentősen megnövekszik a forgalom. Mivel a határok megnyitásának ideje még kétséges és a külföldi utazásokkal kapcsolatban amúgy is sok még a kérdőjel, mi arra számítunk, hogy azok a magyarok, akik külföldi nyaralást terveztek a családdal, a maximális kényelmet és biztonságot választva, a vizes élményekről nem lemondva, az Aquaworldöt választják az idén” – mondta Pfandler Katalin

Kocsis Erika

Forrás