Már nyaralni sem tudunk net nélkül egy friss felmérés szerint

Már nyaralni sem tudunk net nélkül egy friss felmérés szerint

A magyarok háromnegyede nyaralás során is ragaszkodik a jó minőségű internethez, sőt, 38 százalékuknál szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat – derül ki a Szallas.hu és a Telekom közös felméréséből, amit a 24.hu ismertetett.

A kutatás szerint a szállások kiválasztásakor a foglalás során tízből hat ember megnézi azt is, mit írnak az utazók a net minőségéről a szálláshelyek értékeléseiben. A megkérdezettek több mint háromnegyede, 77 százaléka válaszolta azt, számára fontos, hogy a kiválasztott szálláshelyen legyen jó minőségű internet, 52 százalékuk számára pedig a netelérés egyenesen döntő szempont.

A cikk szerint a válaszadók 38 százaléka kifejezetten aszerint választ szállást az utazásai során, hogy van-e internetelérés. Ehhez képest a szálláskeresők elég magas hányada, mintegy 43 százaléka korábbi belföldi utazásai során úgy tapasztalta, hogy ha volt is internet-hozzáférés a szálláson, az eléggé gyenge minőségű volt, akadozott, vagy csak bizonyos helyeken működött.

Forrás